Zoals jullie in mijn vorige blog hebben kunnen lezen, ben ik nog niet heel blij met mijn lijf na het krijgen van twee kinderen. En dus moet er wat gebeuren. Een streng dieet wil ik echter niet. En helemaal niet eten, dat kan ik de mensen om mij heen niet aan doen. Hoe gaan die 6 kilo er dan vanaf? En gaat mijn lijf er ooit nog zo uitzien als voor mijn zwangerschap?

Mijn lijf deel 2

Oké, het begin is er. Toen mijn vorige blog net klaar was, gebeurde het. Zo opeens. Nou ja … Achteraf dacht ik wel: o, daar komt dat humeur vandaan! Ik werd namelijk weer ongesteld. Wat heb ik dat absoluut niet gemist. Ik heb er zo’n (bloed)hekel aan. Maar al snel merkte ik dat het ook een voordeel had. Waar ik eerst geen grammetje afviel, was er nu ineens 2 kilo af. Dat was dan wel weer fijn. Maar goed, de rest van de kilo’s zullen wel niet zo makkelijk gaan …

Op het moment dat ik dit schrijf, voel ik dat het maandelijkse feestje er weer aan zit te komen en dus ben ik momenteel niet op mijn slankst. Het voelt alsof mijn lijf gaat ontploffen! Zo’n opgezette buik heb ik. Ik denk zo’n 20 uur per dag aan snoep en chocolade. Maar nee, ik moet sterk zijn! Denk aan de komende vakantie! Denk aan je bikini en je hangbuikje.

Hallo baby??

Toen ik een paar weken geleden van onder de douche kwam, begon mijn dochter over mijn buik te wrijven. Met een schattig stemmetje zei ze: “Hi baby!” PARDON, dacht ik, zo erg is het toch niet? Ik heb haar uitgelegd dat de baby al uit mama’s buik is en dat dit gewoon vet is. Vervolgens begon ze weer tegen mijn buik te praten:

Hi vettie

Serieus? Waar ik zelf nog even dacht dat het allemaal best nog wel meeviel, is dat gevoel nu helemaal weg. Er moet iets gaan gebeuren. Dit kan niet langer! En dus gaat het echte werk nu beginnen. Nee, ik ga mezelf niet uithongeren. Wel wil ik gezond en vooral heel bewust eten. En dus ben ik begonnen met het bijhouden van een eetdagboek.

Lifesum app

Na wat zoeken kwam ik bij de app van Lifesum. Hier houd ik sinds een week of twee mijn eten in bij. Ik eet gemiddeld 1724 calorieën per dag en dat is echt prima te doen. Ook noteer ik elke dag wat ik aan beweging heb gedaan en hoeveel water ik drink.

De app geeft je ook handige tips. Zo kreeg ik pas nog de tip om voor het eten twee glazen water te drinken. Dat brengt je spijsvertering op gang. Water drinken gedurende de dag helpt verder ook om helder na te denken en je goed te concentreren. Alleen maar voordelen, dus. Kom maar hier met dat water!

Mijn lijf na de bevalling

Mijn lijf

Het is fijn om me ervan bewust te zijn wat ik eet. Daardoor laat ik die heerlijke stroopwafels nu staan en pak ik een rijstewafel of appel in de plek. Ook probeer ik af en toe koolhydraat-vrij te eten. In plaats van brood maak ik een roerei met spinazie. En als ontbijt eet ik een lekkere rijkgevulde smoothie met groenten en fruit.

LEES OOK: Hoera House of Jamie 5 jaar.

Naast gezond eten zorg ik ervoor dat ik minimaal één keer in de week zo’n 5 kilometer ren. En dat moet ook wel, want op 1 oktober ga ik de Singelloop in Utrecht lopen. Dus ook op vakantie in Italië zal ik straks gewoon moeten hardlopen! Niet erg hoor, want ik vind hardlopen een hele fijne manier om mijn hoofd leeg te maken. Muziekje op en lekker de natuur in!

Door gewoon gezond te eten en voldoende te bewegen hoop ik die 6 kilo kwijt te raken. En geloof me, ik eet af en toe ook nog gewoon een patatje hoor!

>> Deel 1 gemist? Je leest hem hier.

 

Foto credits: Lifesum

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *