Vorig jaar mei hebben we ons 100 jaar oude, schattige startershuisje ingeruild voor een degelijk ‘grote-mensen’ huis. We wonen met heel veel plezier in onze ruime, lichte huis. Alles wat we voor ons nieuwe interieur uitzochten is voor ons een perfecte match geworden van oud en nieuw. Deze week deel ik met jullie mijn 4 favoriete items.

Een nieuw huis en dus ook tijd voor een nieuw interieur! Helemaal niet erg. Al snel was het duidelijk dat het een combinatie moest worden tussen ouderwets en modern. En dus gingen we op zoek. Struinden kringloop winkels af en zaten avonden op marktplaats. Maar ook gingen we langs bij Loods5 en de woonboulevard om de hoek. Het resultaat is helemaal naar onze smaak. En dit zijn mijn favorieten!

Favorieten interieur: IXXI

Mijn absoute favoriet is de IXXI. Toen we ideeën op gingen doen voor ons nieuwe interieur bij  Loods5 zagen we deze variant met bloemen. En meteen was het voor ons duidelijk. Dit is hem!  Ik weet het, deze zie je regelmatig. Maar hij is ook gewoon heel erg mooi. En mochten we er ooit op uitgekeken zijn dan verplaatsen we hem naar de slaapkamer. Het assortiment is enorm. Ook kan je een eigen foto of ontwerp op een IXXI laten maken. Het is echt de moeite waard om een kijkje te nemen op de site. Of volg ze op Facebook of Instagram voor inspiratie.

IXXI bloemen 80x120cm 79 euro http://www.ixxiyourworld.com

Buffel Skull

Deze is wel heel erg bijzonder! Hij is door een vriend van ons gemaakt. Met ijzerdraad, hout, wc-rollen en klei heeft hij de skull in elkaar gezet. Toen de klei droog was heeft hij de horens geschilderd. Ongelofelijk knap! En voor mij extra bijzonder en waardevol omdat die vriend samen met mijn vriendin nu in Canada wonen. En op ons krokodillen behang staat hij helemaal fantastisch.

Wil jij ook een buffel skull? Neem is een kijkje op de site van vt-wonen

Oma’s stoel

Jaren terug zei ik tegen mijn oma dat ik een memo onder haar stoel zou plakken. Als sinds ik klein ben vind ik de stoel geweldig. En die mocht dus zeker niet weg! Toen ze een paar jaar later ging verhuizen kreeg ze een nieuw interieur. En een paar dagen later stond ze met mijn vader en dé stoel voor de deur. De blauwe stof was op de leuningen door de jaren heen een beetje gaan verkleuren maar voor de rest nog helemaal goed. Op instagram kwam ik een bericht tegen dat je stoffen meubelen kan verven. Omdat bekleden een euro of 800 ging kosten had ik al snel bedacht om het eerst maar is te gaan proberen met deze meubel krijtverf. Uiteindelijk heb ik 3 lagen verf aangebracht en laten drogen. Daarna heb ik de stoel behandeld met Antiek-boen was om de stof soepel te houden. De boenwas breng je heel makkelijk met een kwast aan en laat je 24 uur drogen. Het mooie is dat je het motief van de stof nog door de verf heen ziet. De stoel heeft nu een soort leer-look. Een perfecte combi van ouderwets en modern. En dus helemaal passend in ons interieur!

Vintage paint krijtverf voor meubelen: Black Velvet 250ml 12,95. Antiek-boen 12,50.  http://www.de-oude-bank.nl

Retro dressoir

We hebben een hele tijd getwijfeld wat we voor tv meubel wilden. Uren hebben we op internet gezocht. Mijn lieve collega koop en verkoopt veel retro meubelen en accessoires. Door hem werd ik aangestoken en ben ik op marktplaats gaan zoeken. Daar kwam ik een ontzettend mooi dressoir tegen van walnotenhout. Ik dacht doe is gek en heb 60 geboden. Een veel te laag bod vonden mijn collega en ik maar die avond kreeg ik al een mailtje dat het bod akkoord was. En dus mocht manlief naar de achterhoek om hem op te halen. De kast staat fantastisch voor onze groene muur. Erg leuk vind ik de reacties op de kast. Of ze vinden het dressoir geweldig óf ze zeggen heel tactisch: “wat een aparte kast” En juist daarom vind ik hem zo tof! Met recht mijn beste marktplaats aankoop ooit.

Wil jij ook een mooi retro meubel? Neem is een kijkje op de instagram pagina van Sil_66 een van mijn favoriete pagina’s. Ook is er op marktplaats genoeg te vinden.

Interieur Annerie

Foto credits: Annerie

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *