Sinds anderhalf jaar is Bo de trotse mama van haar dochtertje Sam. Ze kijkt heel positief en gelukkig terug op die eerste maanden. ‘Mama zijn’ is echt haar ding. Het enige wat haar opvalt is dat er van ‘me-time’ heel weinig in huis is gekomen en daar wil ze verandering in brengen.  

‘Een gelukkige mama is een gelukkige baby’

Net voor mijn vertrek uit het ziekenhuis als kersverse mama zei de pediater: ‘Vergeet niet om ook voor jezelf te zorgen, dat is belangrijk! Neem af en toe wat me-time en laad je batterijen op. Een gezonde en gelukkige mama is een gezonde en gelukkige baby!’ Ik vond dat toen vooral zo lief en schattig van hem, maar stond er verder niet bij stil. De eerste weken thuis met Sam gingen dan ook goed: ik deed van alles, had energie en genoot volop. Maar dan kreeg ik plots een klop van de hamer, en die kwam hard aan. Het is toen dat ik voor de eerste keer écht begreep wat de pediater bedoelde: NEEM. TIJD. VOOR. JEZELF!

Sindsdien denk ik vaak aan wat de pediater tegen me zei en besef ik steeds meer hoe belangrijk die ‘me-time’ werkelijk is. Maar met dat besef alleen, kom ik er nog niet toe. Ik plan het nog steeds te weinig in.

Me-time

Je kan me ook volgen op Instagram @ourthreeoflife

De tijd vliegt ook zo snel voorbij. Een job, een gezin, een huishouden (ok, daar steek ik geen massa’s tijd in #ikbengeenperfectehuisvrouw), mijn vrienden, familie en niet te vergeten mijn fantastische (ik kan het niet genoeg zeggen) man! Er is zoveel dat ik wil doen, maar de weekends zijn veel te kort.

Me-time, een kleine strijd…

Het voelt allemaal zo dubbel. Enerzijds snak ik naar een momentje voor mezelf maar anderzijds nog meer naar een gezellig avondje met mijn man of een avondje uit met vrienden. En dan nog … Als er iets is dat ik van mezelf heb geleerd, is het dat ik een echt ‘mamaatje’ ben. Ik, noch mijn man, doen Sam graag weg in het weekend. Door de week is er al zo weinig tijd voor elkaar dus onze weekends zijn extra kostbaar. En die besteden we het liefst zoveel mogelijk onder ons drietjes.

Me-time

Me-time of family time? Het liefst ben ik onder ons 3tjes

Naar mijn aanvoelen hebben we wel een redelijk goed evenwicht gevonden tussen family- en friendstime en ook mijn huishouden is (gelukkig) al minder chaotisch dan in het begin (tot grote, en terechte, vreugde van mijn man want hij stond er lang alleen voor?). Maar als ik echt eerlijk ben, komt er van die ‘me-time’ nog steeds weinig in huis.

En nu ME-time

Ik betrap mezelf er vaak op, op van die kleine dingen. Vroeger deed ik nog wel eens een ‘beauty farm @ home’. Een badje, scrubje, maskertje, nagels lakken … Echt heerlijk! Nu kom ik soms buiten zonder make-up. En geloof mij: dat is, als visagiste, niet van mijn gewoonte. Het grappige is dat ik het meestal pas door heb wanneer ik in de auto zit en even in mij spiegeltje kijk. Djezus echt … Ik vergeet mezelf, hoe is dat mogelijk!?

Me-time

Ik had foto’s nodig… dus 1 me-time momentje kan ik al aanvinken ?

Daarom heb ik me nu voorgenomen om één keer per week een klein me-time momentje in te lassen. Dat moet niet lang duren, maar is wel een momentje enkel en alleen voor mezelf. Om mijn plan vorm te geven, heb ik een to-dolijstje gemaakt. Superleuk om te doen, echt een aanrader! En ook wel een beetje confronterend. Het eerste op de planning: mijn nagels verzorgen ? en een heerlijk warm en lang bad met wat muziek en een glaasje (net zoals in de film) staat ook al ingepland ?

Me-time

Nu komt het er enkel op aan dat ik me ook echt aan die belofte aan mezelf moet houden. Ik ben alvast benieuwd, maar mama’s …
Het is op doktersadvies! Neem af en toe wat tijd voor jezelf en doe datgene waar je echt zin in hebt. Ook als dat gewoon even lekker niets doen is. ? Want zoals mijn pediater het zo mooi zei: ‘Een gezonde en gelukkige mama is een gezonde en gelukkige baby!’

Herken jij jezelf ook in die tweestrijd? Heb jij ook eens nood aan een break voor jezelf, maar loop je jezelf in werkelijkheid vaak voorbij? Wat is jouw ultieme me-time momentje?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *