Helemaal verzonken in een lekker boek, nippend aan een cocktail met de ruisende zee op de achtergrond. Geen tijdsbesef, gaan eten waar en vooral ook wanneer ik wil. Om 13.00 uur pas een plan trekken voor de rest van de dag… Ik kan niet wachten, nog een paar dagen. Zaterdag ga ik een weekje naar Ibiza met een vriendin. Alleen, zonder man en kind. Even relaxen. Op adem komen. Uitrusten. Kortom, me-time tot de max. Dat verdienen we toch wel eens als mama’s, vind je niet?

Me-time

De mama’s van nu hebben het allemaal over me-time. We willen allemaal naast ons gezin en het werk ook nog de nodige, vinden we, me-time. Logisch denk ik dan. Als werkende mama, ben je maar druk tegenwoordig. Het lijkt me een hele opgave om in de ochtend helemaal in de plooi de deur uit te gaan, je kids te droppen bij het kinderdagverblijf en om dan fit te beginnen aan een drukke werkdag. Om vervolgens weer op tijd je kindje op te halen, te koken en je kind in bad te laten plonzen en naar bed te brengen. Met geluk haal je net “Goeden Tijden Slechte Tijden”, niet zozeer om de serie te volgen, maar gewoon omdat het even een moment is van niet hoeven na te denken.

me-time

Mama zijn is het mooiste dat er is

Begrijp me niet verkeerd. Ik vind moeder zijn het allermooiste wat er is. Ik word iedere ochtend gewekt door het meest lieve stemmetje: “Mama, ik ben wakker”. Iedere dag weer even vrolijk. Dat vind ik zo mooi aan die kids, ze staan iedere dag vrolijk op. Nog geen enkele zorgen. Ergens vol (onbewust) vertrouwen dat wij als mama’s er wel weer een fijne dag van gaan maken. Op tijd hun buikjes vol, toiletbezoekjes of schone luiers en een dosis plezier en vertier. Dat die dagen er voor de mama’s soms iets anders uitzien dan door de ogen van een kind, hoeven ze gelukkig niet te weten.

Tijd voor jezelf

Ik kan de behoefte voor tijd voor jezelf natuurlijk helemaal begrijpen als je werkt, maar als thuis blijvende mama kan ik me die behoefte ook zeker voorstellen. Thuis blijven en fulltime voor de kinderen zorgen is ook een niet te onderschatten taak. Ik kan me voorstellen dat het heerlijk is om iedere ochtend lekker rustig op te kunnen starten met je kids, maar daarna wachten er genoeg huishoudelijke taken en het vermaken van de kindjes. Het heeft even geduurd voordat ik, zonder dat ik me schuldig voelde, mijn momentje voor mezelf durfde te nemen. Gewoon even weg met vriendinnen iets gaan drinken. Ik heb het nodig.

 

me-time

Een vakantie om bij te komen van de vakantie

Tijdens de vakantie geef ik Sam altijd mijn volle aandacht. Het komt maar zelden voor dat ik echt veel langer uitslaap of niet mee ga zwemmen met mijn twee mannen. Ik wil simpelweg niets missen van die leuke ontdekkingsreis van onze kleine man. Tijdens zijn slaapje in de middag, ga ik nog wel eens zelf even slapen. Op vakantie niet. Dan heb ik eindelijk weer even tijd alleen met Sander. Toen ik terug kwam van een erg fijne vakantie met ons gezin zei ik, nog enigszins gekscherend, “De vakantie was zo fijn dat ik toe ben aan een vakantie om bij te komen van de vakantie”. Even zonder Sander en Sam. Gewoon om echt even te rusten. Kortom, een uitgebreide variant van me-time.

Gewoon doorgaan

Gewoon doorgaan, is mijn motto. Maar die man met de hamer heeft ook mij gevonden. Misschien niet zo gek, na die eerste jaren als kersverse mama. Ook hier geef ik graag een positieve draai aan en die vakantie om bij te komen (mijn me-time tot de max) is zo een gek idee nog niet. Ik heb er geen probleem mee om helemaal alleen te gaan, maar samen is toch echt leuker. Sander gaf meteen aan dat hij het een super goed idee vond, de lieverd. Een vakantie om gewoon te relaxen, even helemaal tot rust komen. De vakantie naar Ibiza met mijn vriendinnetje Eva was zo geboekt. Zij heeft een drukke baan en voor haar komt even relaxen ook als geroepen.

me-time

Ibiza

4 Jaar geleden zijn Sander en ik letterlijk verliefd geworden op Ibiza. We wilden er even een weekje tussen uit. Ibiza was zonder enige twijfel onze bestemming. Maar feesten was niet ons doel, wij wilden een weekje relaxen. Op Ibiza ben je wie je bent en dat is meer dan oké. Ibiza is in mijn ogen de allermans vriend. Van hippie, gezinnen tot jetset. Alles gaat (nog net niet letterlijk) hand in hand op het mooie bruisende eiland.

me-time

Gezinsbestemming

Dat Ibiza ook echt een gezinsbestemming is zagen toen we er voor het eerst waren. De rustige baaitjes zijn overzichtelijk en er zijn genoeg stranden waarbij de zee tot ver nog ondiep is. We fantaseerde om er hopelijk ooit met ons gezinnetje naar toe te gaan. Gelukkig zaten we 3 jaar later met onze kleine man op het picknickkleedje te genieten van de ondergaande zon bij Sunset Ashram.

me-time

Feestweek

Zal hij me missen? Sam bedoel ik dan… Sander vast wel, want die staat er een week alleen voor. Dat gaat goed komen, dat weet ik zeker. Of Sam me gaat missen maalt meermaals door mijn hoofd. Hij is dol op zijn papa en opa en oma. Die gaan die week met zijn drietjes vast zorgen dat hij niets te kort komt en dat hij ook een beetje een “feestweek” heeft.

Sam missen

We hebben besloten dat Sam niet mee gaat naar het vliegveld. Dat is voor een 3-jarige misschien toch net te heftig. Mama gaat weg met het vliegtuig en hij gaat niet mee. Ik denk dat het met Sam wel goed gaat komen die week. En stiekem, heel eerlijk, ik denk dat het met mij ook wel goed komt. Natuurlijk zal ik die kleine man missen, maar wat zal ik tot rust komen. Eindelijk weer eens een boek lezen op vakantie. Ik kijk er zo naar uit. Dat Sam in goede handen is weet ik zeker. Ik ga genieten van mijn me-time. Als ik terug kom is mijn batterij weer helemaal opgeladen en dan ben ik weer de mama voor Sam die hij verdient!

Adios!

Sabine

6 Comments on Me-time, Ibiza here I come…

  1. Mooi Sabine, heeeeeeeel fijne me-time. Mooi hoe je dat beschrijft, herkenbaar ook al heb ik geen kind, je kiest voor jezelf en dat moet iedereen af en toe doen.

  2. Zo herkenbaar en wat omschrijf je ‘Ibiza is een allemansvriend’ goed…zo is t ook echt!! Love het eiland en de sfeer!
    Knap dat je voor jezelf durft te kiezen??
    Sterkte, en geniet! ?

  3. Je hebt je me-time dik verdient. Ga maar lekker genieten op jou favoriete eiland. Enne…..met je mannen komt het helemaal goed die week. Lekker quality time met Eva heerlijk samen even bijkomen.Vee plezier??

  4. Je hebt je me-time dik verdient. Ga lekker genieten en uitrusten op je favoriete eiland enne. ….met jouw mannen komt het helemaal goed die week. Veel plezier?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *