Ik had heel wat blogposts gelezen over vakantiebestemmingen met kids vooraleer we beslisten om voor Mauritius te kiezen. In deze post vat ik voor jullie kort samen wat voor ons de pro’s en contra’s zijn van Mauritius als vakantiebestemming met kids.

Pro’s

Veel Airbnb opties

Er zijn verrassend veel Airbnb opties en dat maakt een reis naar Mauritius betaalbaar. Wij kozen bewust voor een appartement. Op die manier kon Sam gemakkelijk dutjes doen en bepaalden we zelf het ritme van de dag. Supermarkten zijn er niet heel veel (enkel in stadjes zoals Grand Baie). Let dus een beetje op de ligging.

Airbnb

Wij verbleven op dit topadresje

Lees ook: vliegen met een baby 

Kindvriendelijk!

De locals zijn dol op kinderen! Het was zelfs een beetje wennen in het begin omdat ze heel snel ‘eigen’ waren met Sam, maar ze zien kinderen echt als een ‘zegen’. We hebben ons geen enkel moment ongemakkelijk of niet welkom gevoeld. Zelfs niet in het 4* resort waar we een dagje naartoe zijn geweest.

Bezoek zeker de stranden in het oosten

Klimaat

Begin mei was voor ons de perfecte periode. De gemiddelde temperatuur was 28 graden. Niet te warm, zeker voor Sam. Het klimaat is superaangenaam. Locals zeiden wel dat het in de zomer (onze winter) toch wel een stuk warmer is en daardoor minder ideaal met kleine kinderen. Doordat we buiten het seizoen gingen was het overal super rustig. Heerlijk! Er waren echt momenten dat we dachten dat we op een privéstrand lagen.

Stranden

De stranden in Mauritius zijn prachtig. Zeker in het oosten. En het leuke is dat er veel stranden zijn waar je gemakkelijk met kleine kinderen in het water kan, zoals het toeristische eilandje Ile aux Cerfs. Zeker de moeite om naartoe te gaan!

Mauritius

Ile aux Cerfs

Dieren alom

Er zijn twee zoos: Casela en La Vanille nature park. Omdat we thuis ook heel mooie dierenparken hebben, vonden we dat echter niet echt een ‘must do’. De locals zijn er wel erg fier op. Ik denk dat het wel een toffe dagactiviteit is voor oudere kinderen. In de botanische tuin en in de 7 coloured earth kan je reuzeschildpadden bezoeken. Dat vond Sam geweldig. En er lopen ook overal wilde honden en, op sommige plekken, apen rond, maar die doen niks. (Zolang je ze geen eten geeft.)

Mauritius

In Grand Bassin kwamen we deze beestjes tegen

Eten

Om lekker te ontbijten moet je niet echt in Mauritius zijn maar lunchen en dineren … We hebben echt overal superlekker gegeten, zelfs in de meest toeristische plaatsen en kleinste lokale restaurantjes. Alles is betaalbaar. De keuken is vooral oosters en Frans geïnspireerd maar probeer zeker ook de typisch creoolse gerechten. In bijna alle restaurants bieden ze aangepaste kindermenu’s aan. De specialiteiten, zoals dhol puri, in de barakjes op straat vind ik niet echt een aanrader.

Mauritius

Contra’s

Vlucht

De vlucht duurt ongeveer 11 uur vanuit Parijs. Gelukkig was het een rechtstreekse nachtvlucht, maar uiteindelijk is het wel een intense reis. Zeker met een baby of peuter. Alles samen waren we toch zo’n 20 uur onderweg. De reis zelf was fantastisch en Sam heeft zelf ook veel plezier gehad, maar na de reis was ze toch vermoeid. Ze heeft na onze vakantie toch een weekje nodig gehad om te acclimatiseren.

Muggen

De muggen zijn niet min, dus voorzie zeker een goeie spray met deet. Vooral ‘s nachts is het nodig. Vraag aan je apotheker welke sprays of middeltjes mogen bij jouw kindje.

Hepatitis A

Vaccinaties tegen Hepatitis A … Een klein detail dat we waren vergeten (typisch). Je laat je best minimum 2 weken voor vertrek vaccineren. Het is wel een dure ‘grap’ want deze vaccinaties zijn niet terugbetaald, maar artsen adviseren toch om het te doen.

Kortom, Mauritius was een superleuke reis en is zeker een vakantiebestemming waar je met kids naar toe kan. De stranden zijn prachtig, de mensen vriendelijk en het eten heerlijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code