Lunchen met je vriendinnen? EN met je kinderen? Waarbij er ook daadwerkelijk een gesprek gevoerd kan worden tussen jou en je vriendinnen? Ja anno 2017 is dat mogelijk! Ik zet de 5 leukste ‘kidsproof’ lunch mogelijkheden, in Haarlem en omgeving, voor je op een rij.

Lekker lunchen in Haarlem!

Minimarkt Te vinden in de Kruisstraat midden in Haarlem centrum. De kinderen kunnen zich vermaken in de speelhoek, waar onder andere een treintafel en een tekentafel te vinden is. Minimarkt HaarlemJij kunt ondertussen heerlijk genieten van de biologische verse sappen, het zelfgemaakte brood en de huisgemaakte taarten. En zoek je nog een leuk cadeautje? In de winkel hebben ze een zeer uitgebreid assortiment aan onder andere speelgoed, kinderkleding en boeken. Maar ook voor volwassenen kun je er slagen! Bijvoorbeeld leuke woonaccessoires en gadgets. Grappig detail is dat er ook een kinderkapper aanwezig is. Deze hippe, kindvriendelijke en gezellige winkel, is dus van alle markten thuis!

Meneer paprika Gevestigd in de gezellige Koningstraat, een van de zijstraten van de Grote Markt. Te midden van de winkel staat de ‘Thomas de trein tafel’, maar natuurlijk is dat niet het enige. Kinderen kunnen zich ook vermaken met het speelgoed daaromheen, zoals met Duplo en Kapla. Het fijne van deze opstelling is dat de tafels eromheen staan en kinderen  goed in de gaten te houden zijn. Op de speels gevormde, ietwat rommelige menukaart, kun je veel lekkernijen vinden. En ook voor kinderfeestjes kun je er terecht, van taarten maken tot het bedenken en opvoeren van theater.

Samen spelen!

Pippa's Haarlem

Pippa’s Een enorm ruim opgezet restaurant voor de hele familie en ook nog eens te vinden op een briljante locatie. Namelijk naast station Haarlem. Dus wil je nog even wat eten met je kids voor je weer de bus of de trein in stapt, ga dan hier eten.

Het menu van Pippa’s is uitgebreid en voor ieder wat wils. Zo staan er voor kinderen niet alleen boterhammen met pindakaas op het menu, maar ook verschillende soorten pasta’s, een visburger en pannenkoeken. Als volwassene kun je kiezen uit heerlijke broodjes, salade’s, burgers, pasta, pizza’s en gezonde smoothies. Pippa’s maakt voornamelijk gebruik van biologische en seizoensgebonden producten.

Pippa’s is niet alleen een restaurant voor een snelle stop, zoals ik wellicht in het begin suggereerde. Vanaf half september wordt op zaterdagavond van 17.30u 19.00u kosteloos geschminkt en op zondag kan er gedanst worden in de minidisco. Ondertussen kun jij lekker genieten van een high tea. Kinderfeestjes kunnen er ook worden gegeven. Je kunt kiezen tussen het maken van pizza’s, gezonde fastfood en koekjes bakken. Neem een kijkje op de site voor meer informatie.

Pippa’s houdt ook een blog bij waarin te lezen is waar zij op dit moment mee bezig zijn en wat ze belangrijk vinden. In een van deze blogs geeft Pippa’s aan dat ze het belangrijk vinden om met de hele familie te genieten, vooral binnen deze ‘snelle’ maatschappij waarin we momenteel leven. Pippa’s vindt dat daar verandering in moet komen en ik ben het helemaal met hen eens. Zoals ze zelf zeggen op hun blog schrijven: Gezamenlijk eten is niet alleen leuk, inspirerend en verbindend maar, zo blijkt uit onderzoek… ook beter voor je gezondheid! Doen dus!

Veerkwartier

Het veerkwartier Ik ben fan, ik kan niet anders zeggen. Het veerkwartier is te vinden tegenover IKEA Haarlem. Ik weet zeker dat je verbaasd opkijkt als je hier aan komt. Je zal namelijk niet verwachten dat dit knusse restaurantje naast de snelweg en het industriegebied ‘de Waardepolder’ ligt. Vanuit het veerkwartier kijk je uit over de veerplas, er is veel ruimte en heel veel groen. Kinderen kunnen buiten spelen in de natuur en ja wellicht worden ze dan een beetje vies! Binnen is er geen plek om te ravotten, maar wel om heerlijk te eten, zowel overdag als ’s avonds. Muziek is een thema waarin het veerkwartier zich onderscheid. Kijk op de site voor de agenda, want elke week bieden zij verschillende artiesten een podium!

Grut en Groot De naam alleen al vind ik fantastisch! Grut en Groot is echter niet te vinden in Haarlem centrum, maar in het centrum van Heemstede. Dit ligt ongeveer 10 minuten van Haarlem af. Bij Grut en Groot heerst een ongedwongen sfeer, waar zowel ontbijt, lunch, high tea en diner wordt geserveerd. Bij mooi weer kun er gebruik worden gemaakt van de binnentuin.

En wil je de geboorte vieren van je zoon of dochter? Voor kraamborrels ben je er ook van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *