Wat is het toch heerlijk om buiten te zijn in de zomer. Een kampvuur maken hoort er voor mij altijd wel een beetje bij. Helemaal tijdens het kamperen, maar ook in de achtertuin met vrienden of gewoon lekker samen met ons eigen gezinnetje. Met deze drie ideeën maak je een kampvuurtje samen met kinderen nog leuker, maar vooral lekkerder …

Broodjes bakken boven een kampvuur. De makkelijke methode.

Vroeger deed ik dit best vaak op bijvoorbeeld kinderfeestjes en schoolkamp. Een stok uit het bos zoeken, een punt e aan (laten) maken om er vervolgens een bolletje brooddeeg aan te prikken en deze af te bakken boven het kampvuur. Zo leuk vond ik dat en zo lekker, die naar rook geurende verse broodjes. Warm en knapperig. Helemaal lekker nadat ze werden gevuld met jam, mmm!

Voor kamperen vind ik het idee heel leuk, maar het deeg maken te veel gedoe. Daarom kopen we regelmatig afbakbroodjes en prikken deze aan een stok. Even roosteren en je hebt bijna hetzelfde idee, maar veel makkelijker :-).

broodjes bakken kampvuurtje

Pop, pop, popcorn!

Geen popcorn is zo lekker dan de eigen gepofte popcorn! Het water loopt mij al in de mond als ik er alleen nog maar aan denk. In het weekend maak ik dit met regelmaat zelf thuis in een pannetje op het fornuis, waarna wij deze warme wolkjes bij een filmpje lekker oppeuzelen. Maar wist je dat popcorn ook heel goed gepoft kan worden bij een kampvuurtje?

Wat je hiervoor nodig hebt is een rol aluminiumfolie, olie, gedroogde mais en zout. Rol een flink stuk aluminiumfolie van de rol af. Giet daar ongeveer 1 à 2 eetlepels olie op, leg daar een hand vol maïskorrels op en hussel dit een beetje door elkaar. Vouw de aluminiumfolie goed dicht. Zorg wel dat er nog heel veel ruimte binnenin zit, zodat de maïs ruimte heeft om te poffen!

popcorn kampvuurtje

Leg de maïs op een rooster dat aan een driepoot hangt of maak er een soort knapzak van en hou deze boven het vuur. Hou het niet in het vuur, maar ook niet te ver erboven. Het is een beetje testen en het kan even duren voordat het begint te poppen, maar als het te lang duurt kan het dus zijn dat het niet heet genoeg is of juist té heet.

Als het lekker begint te poppen, zal het een tijdje goed door knallen. Neemt het geknal aanzienlijk af, kan de zak vol vers gepofte popcorn bij het kampvuur vandaan gehaald worden en kun je de zak openvouwen. Strooi er zout overheen en smullen maar.

Popcorn poffen kampvuurtje

Marshmallows op een stokje

Waarschijnlijk kennen de meeste mensen dit wel. Prik een marshmallow op een stokje en houd hem boven het vuur tot hij licht verkleurt. Zo wordt hij lekker warm en gesmolten vanbinnen, maar krokant aan de buitenkant. Zó lekker! Voor kinderen ook zeker een hit.

marshmallow roosteren bij een kampvuurtje

Ga je een van deze tips proberen deze zomer? Laat het dan even weten in de comments, vinden we leuk! P.S.: Uitvoering van bovenstaande ideeën zijn op eigen risico ;-).

Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code