Muziek heeft een aantal gunstige effecten op de ontwikkeling van je baby. Zo kalmeert het en stimuleert de ontwikkeling. Ook heeft onderzoek uitgewezen dat zelf muziek maken de baby’s beter sociaal laten ontwikkelen. En hoe gezellig is dit om samen te zingen en muziek hierbij te maken? So let’s make some music!Bij ons thuis wordt altijd muziek geluisterd, gezongen en gemaakt en hoe kan dit ook anders met een Zuid Afrikaan in huis;). Naast de voordelen van de muziek is het bovenal gewoon heel erg gezellig. Ik kan mij dan ook nog goed heugen dat Olivia nog maar een paar dagen oud was en al in de draagzak danste met haar vader.

Muziek op schoot

Er bestaan diverse cursussen om samen met je baby muziek te maken. Deze zijn afgestemd op de ontwikkeling van je kind. Wat super leuk is om te doen is muziek op schoot. Naast dat je andere moeders leert kennen is het ook een mooi ‘quality moment’ met je baby. Deze cursus wordt over het algemeen aangeraden vanaf 4 maanden. Tijdens deze lessen worden er bekende en onbekende kinderliedjes gezongen. Daarbij maken de kinderen bewegingen en doen ze activiteiten die bij de liedjes en de leeftijd passen. Bij de iets grotere leeftijd worden ook instrumenten gebruikt.

Let’s make some music!

Al vanaf een paar maken kan je baby al kennis maken met instrumenten. Je ziet ze in allerlei soorten voorbij komen in de meest leuke uitvoeringen. Ik heb er een aantal voor je op een rij gezet. Het leuke hieraan vind ik dat het super is, goed voor de ontwikkeling vind en vaak ook nog eens betaalbaar is.

Let's make some musicDeze fluit koop je hier voor 0.99. Dit is een superleuk schoenkadootje of bijvoorbeeld voor traktatie op de kinderopvang.

Ook mogen de populaire sambaballen niet in dit rijtje ontbreken.let's make some music Je koopt ze hier voor 5,99. Ze zijn verkrijgbaar in blauw, oranje en groen.

En hoe schattig is deze tamboerijn? Hij is verkrijgbaar met deze leuke uilen of met vossen. Let's make some musicJe koopt ze hier voor 7,99.

Met deze gitaar maak jij een ware rockster van je kind. Super cool ook dat hij in het roze verkrijgbaar is. Let's make some musicJe koopt hem hier voor 18,99.

Dit leuke rammelaartje is super niet alleen super gaaf voor de allerkleinsten maar vond hem ook zo stijlvol in de pastelkleuren.Let's make some music Je koopt hem hier voor 5,95.

Ook deze zwart/witte gitaar heeft mijn hart gestolen. Let's make some music Je koopt hem hier voor 34,95.

En helemaal in stijl koop je hier deze stoere trommel bij. Let's make some musicJe koopt hem hier voor 25,95. Hij wordt geleverd met twee trommelstokken en een draagriem.

Ook Kid’s concept heeft prachtige muziekinstrumenten ontwikkeld en in super gave kleuren. Wat dacht je van deze set? Hier denk je toch alleen maar bij; hebben, hebben, hebben?! Let's make some musicJe koopt hem hier voor 26,95

En tot slot deze leuke xylofoon. Super gaaf met een vos hierop.Let's make some music Je koopt hem hier voor 19,95. Hij wordt geleverd met twee stokjes.

 

Foto credits: Kid’s with flair, Kid’s concept, Littlewannehaves, Love and Chaos en Eerlijk speelgoed.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *