Het ene moment sta je met je zwangere buik de babykamer in te richten, het volgende moment klimt jouw ‘baby’ uit haar ledikantje en wordt het tijd voor een echte kinderkamer. Time flies when you’re having fun! Omdat mijn twonager Isa nu echt toe is aan een peuterbed- en kamertje, ging ik op zoek naar dé trends van 2017. Inspiratie nodig? Mijn leukste vondsten, en waar verkrijgbaar, deel ik hieronder met jullie!

De trends

Van alle kinderkamer trends voor 2017 ben ik fan van de trend natuurlijk en botanisch. Veel groen, natuurtinten, natuurlijke materialen en dessins van planten en bloemen. Ik houd ervan! Met dit in mijn achterhoofd begon ik op Pinterest mijn zoektocht naar inspiratie. Mijn hele bord kun je hier bekijken.

Het bedje

Ik ben echt een ontzettende fan van het bedhuisje. Je hebt ze in allerlei verschillende vormen en maten. Zonder poten, en dus laag bij de grond, vind ik ideaal voor Isa. Niet alleen overdag, maar ook ’s nachts is zij ultrabeweeglijk en je vindt haar ‘s morgens ook meestal andersom in bed. Maar je zou natuurlijk ook gewoon een bedhuisje met poten én uitvalhekje kunnen nemen. Het mooiste ‘naturel’ bedhuisje vond ik bij Petite Amélie! Behalve dat het me een feestje lijkt om in een bedhuisje te slapen, kan er overdag natuurlijk lekker in gespeeld worden. Met wat lakens bouw je dit bedje in no-time om tot een gezellig huisje.
bedhuisje naturel
foto: Petite Amélie

Het behang

Met natuurlijk én botanisch als grootste trends voor 2017 is dit behangetje toch wel één van mijn favorieten. Nu wil ik niet zeggen dat ik meteen alle 4 de muren hiermee ga behangen, maar één muur met een printje staat echt ontzettend leuk. Het behang ‘Ladybird’ is van het Deense merk Nofred. Check vooral ook even de ‘Safari Lion’ en ‘Tucan’ behangetjes! Gelukkig is het behang van Nofred ook in Nederland te koop bij de ontzettend leuke webwinkel PuurBeleven!
ladybird behangNOred behang Ladybird
foto: Nofred

Het kleed

Altijd lastig, het vinden van een bijpassend kleed (maar het staat zo leuk!). Totdat ik zag dat het merk Nofred nog meer in zijn assortiment heeft. Ik ben verliefd! Deze ‘leaf blanket’ past perfect bij het hele botanische thema. Je kunt hem gebruiken als vloerkleed, speelkleed of als sprei op bed. Het kleed is 100% organisch, lekker zacht en 125x100cm groot. Het is wel een rib uit je lijf met een welgetelde € 99,-. Maar hé, je wilt toch zeker het beste voor je peuter? 😉
leaf blanket nofred
foto: Nofred

De accessoires

Mijn grootste kostenpost, omdat ik er altijd te veel koop… accessoires. Aan zo’n leuk bedhuisje kun je natuurlijk vanalles hangen. En laat ik nu net van cotton balls houden! Bij Studio Zo Mooi kun je er zelf eentje samenstellen met je eigen kleuren vanaf € 21,95. Voor het kamertje van Isa zullen we dus vooral gaan voor naturel- en groentinten! Maar zo zou je van het bedhuisje ook een soort hemelbed kunnen maken met een mooi gordijnstofje eroverheen.
hemelbed
foto: thislittlelove.au

Ook dit handgemaakte kledingrek van geschilde boomstammen staat ontzettend leuk in een natuurlijke of botanische kinderkamer. Je kunt het kledingrekje kopen bij Huis & Grietje, maar een handige man kan dit natuurlijk ook zelf maken. Ga lekker samen het bos in en zoek een paar mooie, dikke takken! Ik ben trouwens al jaren fan van Huis & Grietje. ZIj hebben 3 jaar geleden ons geboortekaartje voor Isa ontworpen! Zo blij mee!
kledingrekje boomstam Huis & Grietje
foto: Huis & Grietje

De lamp

Lampen voor kinderen vind ik meestal bij voorbaat al niet leuk. Vaak zijn dit zo’n ronde lampenkappen met felle kleuren en blije afbeeldingen. Maar op Pinterest vond ik een hanglamp van roestkleurig ijzerdraad met vogeltjes en een snoer dat lijkt op scheepstouw, hoe leuk is dat! Hij past perfect binnen het thema en ik houd er wel van dat hij ook een tikje industrieel is. De lamp is verkrijgbaar bij Dutch Dilight.
Vogelhuisje dutch dilight
foto: Dutch Dilight

Thema voor de kinderkamer

We kiezen voor het nieuwe kamertje van Isa duidelijk voor één bepaald thema, met natuurlijke producten en botanische elementen. Benieuwd naar de vorderingen? Volg mij dan op Instagram. Ik ben benieuwd of jullie ook voor een bepaald thema hebben gekozen voor de kinderkamer?

X
Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code