In deze blog nemen we een kijkje in de kamer van Femm. Want tja.. kinderkamerstyling is tegenwoordig een HOT ITEM, zeker voor de ‘Moms to be’. Mede door de verhuizing naar onze nieuwe woning ben ik pas na de geboorte van onze dochter Femm begonnen met het ‘afstylen’ van haar kamer. De basis hadden wij al wel gelegd, maar ik miste nog iets.. Daarom ben ik mezelf na de geboorte van Femm gaan oriënteren en verdiepen in kinderkamerstyling. In deze blog lezen jullie dan ook de tips en trends op het gebied van kinderkamerstyling.

De kamer van Femm – de basics !

Na de bouw van onze nieuwe woning hebben we tijdens de inrichting van het huis gekozen voor een neutrale inrichting voor de gehele woning. Ook voor de babykamer hebben we hiervoor gekozen.Voor de kamer van onze baby in spé hebben we (net als de rest van de bovenverdieping) de basis gelegd met een houtenvloer, afgewerkt met hoge witte opstaande plinten en op één na allemaal witte muren met structuur. Daarnaast hebben we ervoor gekozen om één grote muur glad de laten stuccen en deze in de kleur taupe te verven. De meubels die we kochten waren eveneens wit en om het allemaal één geheel te maken hebben we ervoor gekozen om de kamer af te stylen met de items uit de taupekleurige collectie van het merk Koeka.

Daarnaast heb ik het erfstuk van mijn oma; een antieke damesstoel laten renoveren en laten bekleden met wit leer en zilveren knopen.

Daarnaast heb ik het erfstuk van mijn oma; een antieke damesstoel laten renoveren en laten bekleden met wit leer en zilveren knopen. Een echte prinsessenstoel is het geworden, al wisten we op dat moment nog niet dat we een dochter zouden krijgen. Onder deze stoel hadden we een schapenvacht gelegd, lekker warm aan je voeten als je er ’s nacht uit zou moeten om de kleine te voeden. Maar uiteindelijk heeft onze dochter zo’n vier maanden in de wieg naast mij (waar ik en mijn broers ook ingelegen hebben), bij ons op de slaapkamer geslapen.. Heerlijk !

De kamer van Femm – Basic Accessoires

Toen ik na de geboorte van onze dochter Femm eenmaal weer aan het opknappen was van de zwangerschap en de keizersnede, vond ik haar kamer ineens toch wel wat saai en kaal. Zodoende ben ik mij gaan oriënteren op het gebied van kinderkamerstyling. Ik hou van basics en dus ook van zwarte en witte accessoires. De keuze was dan ook snel gemaakt om deze tinten toe te voegen. Ik koos er vervolgens voor om een aantal accessoires van het merk Done by Deer toe te voegen. Maar inmiddels hebben we zo’n beetje de helft van de collectie van dit merk in huis.. Oeps..

De Kamer van Femm – Roze accessoires en accenten

Naast de basis van de kamer vond ik het mijn plicht om als moeder van een dochter,(afgezien van het feit dat ik roze echt een afschuwelijke kleur vind) om hier en daar op een subtiele en voor mij acceptabele manier toch wat roze tinten toe te voegen. Ik koos daarom voor de kleur: ‘oudroze’, zoals we deze ook in haar geboortekaartje verwerkt hadden. In deze tint kocht ik een gehaakt kleed van het merk Naco Trade welke ik evenals de opbergmanden van Done by Deer kocht bij Kikke Kids te Nijverdal.

Je koopt dit kleed hier.

De Kamer van Femm – Muurdecoratie !

Tot slot vond ik de muren nog wat kaal en besloot ik drie posters in diverse formaten in (witte) passe-partout lijsten te kopen. Ik koos voor twee posters van het merk minimel en door Made by Mae heb ik een gepersonaliseerde poster laten ontwerpen met de naam en de geboortedatum van onze dochter. Alle drie de lijsten komen bij elkaar te hangen aan de taupekleurige muur.

Aangezien wij een relatief grote ruimte hebben vonden wij het leuk om de muren nog iets meer op te vrolijken en kozen er daarom voor om een witte ijsbeerkop van het merk Bibib op te hangen en deze af te maken met een neutrale vlaggetjes slinger van het merk Evy + Anne.

De ijsbeerkop van het merk Bibib koop je hier voor €55,50.

De vlaggetjes lijn van Evy + Anne is in diverse kleuren nu in de SALE verkrijgbaar voor slecht €18,50. Je koopt hem via deze link.

Tips voor Kinderkamerstyling

Tot slot nog enkele tips voor kinderkamerstyling. Een letterbanner of een lightbox kan tegenwoordig in geen enkel huis ontbreken. Deze zijn vrijwel overal verkrijgbaar in diverse varianten en maten.

Je koopt deze letterbanner nu voor slecht €12,95 via deze link.

Deze Lightbox op A4 formaat koop je voor €39,95 via deze link.

Onlangs was ik opzoek naar een leuk cadeau voor de nieuwe slaapkamer van een van de meiden van vrienden van ons die net verhuist waren. Toen kwam ik deze geweldige Nesting Polka Dolls van het merk Petit Monkey tegen. Zeg nou zelf, deze wil je toch gewoon hebben? Je koopt ze hier voor €19,95. (P.s. deze items zijn niet geschikt als speelgoed).

Tot slot nog twee geweldige nachtlampjes; het sterretje was nog niet toegevoegd aan de collectie van Petit Monkey toen ik bezig was met het inrichten van de babykamer. Ik heb toen dus gekozen voor het witte wolkje. De nachtlampjes zijn verkrijgbaar in diverse varianten en kleuren en vrijwel overal te koop voor slechts €9,95.

Ik wens jullie heel veel styling- en decoratieplezier. Tot snel weer met een nieuwe blog!

Liefs, Jacolien

Fotocredits: Jacolien

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *