Dat mijn blog zo is gegroeid, zal je wellicht niet zijn ontgaan. Super gaaf natuurlijk, maar dat brengt ook strubbelingen met zich mee. Hoe verdeel ik mijn tijd, hoe zorg ik ervoor dat Olivia niks tekort komt en natuurlijk mijn partner? Kortom: het innerlijke gevecht wat een goedlopende blog met zich meebrengt en mijn privéleven.

Dat de blog binnen 7 maanden zo hard is gegroeid, betekent heel veel voor mij. Begrijp mij alsjeblieft niet verkeerd, maar dit heeft ook een keerzijde. Zo ben ik ineens razend druk met van alles en nog wat en een heleboel veranderingen, die allemaal een plekje moeten krijgen of ingepast moeten worden.

Het innerlijke gevecht

Wie vertelde mij van te voren dat het combineren van het moederschap, het runnen van het huishouden, een gezin hebben, een sociaal leven en sporten zo lastig zou zijn? En dan ook nog de ambitie om een succesvol bedrijf op poten te zetten? Ik was als eerste zwanger in mijn omgeving en had dit absoluut niet verwacht. Ik merkte dat ik de afgelopen maanden veel energie kreeg van de blog, maar tegelijkertijd ook de balans een beetje kwijt ben geraakt, tussen mijn gezinsleven, mijn vriendinnen en het sporten. En dan natuurlijk ook niet te vergeten ME TIME. Ik vroeg mijzelf regelmatig af waarom een dag uit 24 uur bestaat en niet uit 36, wat ik wel eens hoopte. Hierin merkte ik steeds meer dat ik mijzelf op een eiland ging begeven en dat was de blog. Ik ben zelf zo’n streber en wil het zo graag beter doen dan goed. En goed is nooit goed genoeg. Hiermee liep ik mijzelf regelmatig voorbij en hier moest verandering in komen. Ik begon mijzelf steeds meer af te vragen of mijn gezin hieronder begon te lijden en ik miste mijn vriendinnen.Innerlijke gevecht

Balans werk/privé en het innerlijke gevecht

Ik begrijp dat het leven drastisch verandert, wanneer je moeder wordt. Maar daarnaast ook nog een bedrijf opstarten, is best zwaar. Ik merk dat ik heel erg een balans moet gaan vinden tussen mijn ambities en mijn privéleven.

Dat ik een blog ben begonnen, is iets waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad. Wat af en toe wel een beetje tegenvalt, is hoeveel tijd erin gaat zitten. En juist deze tijd vind ik moeilijk te combineren met mijn gezin en het leven daarnaast. Zo ben ik al geruime tijd bezig om af te vallen. Dit is heel gecompliceerd met een steeds maar ontregelde schildklier. En ook vliegt de tijd zo snel, dat ik vergeet om af te spreken met vrienden en vriendinnen. Iets wat ik altijd zo graag doe.

Olivia

Ook merk ik dat ik, ondanks dat ik nu thuis ben, veel moeite heb met geconcentreerd werken aan de blog en mijn peuter Olivia. Wanneer ik naar haar kijk, voel ik mij soms schuldig en ben ik bang dat ik onvoldoende tijd met haar doorbreng. Omdat zij het meest waardevolle is wat mij kan wensen, heb ik besloten om dingen te gaan veranderen.

Planning

Zo ben ik bezig om een schema te maken om te gaan sporten. Ik heb vandaag tennisschoenen gekocht en ga vanaf april weer op tennisles. Iets wat ik heel fanatiek heb gedaan, maar waar zo’n 10 jaar geleden de slof in is gekomen. Ik kijk er ontzettend naar uit om dit weer te gaan oppakken. Tegelijkertijd ook wel spannend. Omdat ik dit op een redelijk niveau heb gedaan en nog steeds wel dat fanatieke in mij heb, maar uiteraard het niveau bij lange na niet haal.

Werkschema

Ook heb ik een schema gemaakt voor de blog. Ik merk dat dit een stuk meer rust geeft en eerlijk gezegd een stuk efficiënter werkt. Om nog verder te groeien, is dit gewoon echt nodig. Zo heb ik nu ineens weer tijd om een lekker gezichtsmasker te nemen of om te knutselen met Olivia. Allemaal dingen waar ik zo blij van word. Ik merk dat zij hier ook zo van geniet. Ik ben er nog niet, maar merk dat ik steeds meer rust krijg en dat innerlijke gevecht wat ik de afgelopen maanden regelmatig voerde, steeds minder energie op slokt. Nu ben ik blij dat de dag weer gewoon 24 uur bevat.

Herken jij dit? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Heb jij nog goede tips bijvoorbeeld die je wilt delen?

Liefs, Judith

9 Comments on Het innerlijke gevecht van een bedrijf opzetten en een privéleven

  1. Ondanks dat ik geen goedlopende blog heb is jouw situatie heel herkenbaar voor de werkende moeder. We willen en moeten veel ballen in de lucht houden. Ik denk wel dat plannen (en je er aan houden) wel helpt!

  2. Heel gaaf natuurlijk als je blog zo snel groeit maar een tijdsvreter is het wel ja! Ik vind drie keer per week iets posten al veel, haha. Slim om een schema te maken. Of everything else fails: plannen, plannen, plannen. Hopelijk krijg je zo meer grip op je tijd en heb je weer ruimte voor gezin en vriendinnen!

  3. Herkenbaar. Als eigenaar van een webshop struggel ik met hetzelfde. Strakke planning helpt, maar vind ik moeilijk omdat ‘mijn kantoor’ thuis is. De lijn tussen werk en privé wordt heel dun op die manier. Veel succes met je nieuwe werkschema!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code