Binnenkort vertrekken wij voor het eerst op reis als gezinnetje. We kozen ervoor om naar Zuid-Frankrijk te gaan met de wagen. We hebben gepland om de reis in twee dagen te doen en maken dus een tussenstop met overnachting. Op die manier leek het ons prettiger voor ons meisje. Omdat we met een baby’tje van 3 maanden reizen, vraagt dat toch wat extra voorbereidingswerk. Na het lezen van collegablogger Tina’s tips & tricks voor de organisatie van je reiskoffer ben ik aan de slag gegaan.

Een lijstje voor de reis

Belangrijk is dat je een lijstje maakt met alle spulletjes die je wenst mee te nemen, want het zijn er wel een heel aantal. Ik stel mijn lijstjes altijd nog heel old skool op met pen en papier. Bovendien voorzie ik verschillende categorieën waaronder ik dan de spulletjes rangschik.

Wat neem je mee?

De hamvraag is natuurlijk: wat neem je mee? Zoals jullie intussen wel weten ben ik voor het eerst mama en is alles dus nieuw voor mij. Ik heb daarom raad gevraagd aan andere mama’s. Zo plaatste ik een oproep op Instagram met de vraag wat andere mama’s zoal meenemen op vakantie.

Ik ben echt blij dat ik die vraag gesteld heb, want er kwamen heel wat nuttige tips naar voor. In die tips kwamen heel wat voorgestelde spullen aan bod die ik makkelijk zou kunnen vergeten. Toen ik mijn lijstje had opgesteld, heb ik dan ook mijn Instagrampagina erbij genomen. Blijkbaar was ik nog een heleboel vergeten te noteren! In wat volgt zal ik mijn tips en die van de andere mama’s met jullie delen! Misschien ben ik nog wel wat vergeten, laat het me dan zeker maar even weten!

Reisapotheek

Op de website van Kind & Gezin vind je een lijstje terug met de essentials die je moet meenemen voor het geval je kindje ziek wordt. Uiteraard zit niemand daar op te wachten, maar je kan maar beter op alles voorbereid zijn. Bovendien kijk je misschien best al eens waar er dichtbij een dokterspraktijk of ziekenhuis gelegen is.

Hygiëne

In Zuid-Frankrijk gaat het erg warm zijn. Hygiëne is dus superbelangrijk! Zo neem ik zeker voldoende pampers mee, toiletmelk, natte doekjes en tissues. Bovendien heeft Cécile tijdens de warme dagen last van eczeem en daarvoor neem ik XeraCalm van Avène mee. De kinderarts gaf ons trouwens het advies om op warme dagen niet te veel olie en zeep in het badje te gebruiken.

Misschien heeft jouw baby’tje ook wel last van roodheid in de huidplooitjes? Ondanks ik mijn dochtertje steeds goed afdroog met een tetradoekje, heeft ze soms wel rode plooitjes. Talkpoeder kan helpen, maar Cicaplast van La Roche-Possay is neutraler en helpt beter vind ik.

Voeding

Geef je net als ik geen borstvoeding? Zorg er dan voor dat je voldoende voeding meeneemt. Een mama gaf me de tip om ook even na te gaan of onze voeding te koop was in Zuid-Frankrijk. Opgelet met geopende dozen, want die kunnen blijkbaar zuur worden in de warmte.

Bescherming tegen de zon

Reis je ook naar de zon? Vergeet je kindje dan niet voldoende te beschermen. Wij kochten alvast voldoende zonnemelk. Omdat Cécile een erg gevoelig huidje heeft, kochten we een zelfgemaakte zonnecrème bij de apotheker. Al moet ik zeggen dat ze de zonnemelk van Bodysol Kids ook lijkt te verdragen.

reis met baby

Naast zonnemelk is een hoedje ook erg belangrijk. Jammer genoeg vindt Cécile het helemaal niet leuk om een zonnehoedje op te houden. Ik denk dat ik haar dus voornamelijk onder de parasol zal zetten.reis met baby

Ik merk dat ons dochtertje ook wel last heeft van het felle licht wanneer het een erg zonnige dag is. Een andere tip van een instamom was een babyzonnebril. Al vrees ik dat het hetzelfde liedje zal worden als bij haar hoedjes!

Kleding

Ik vind het superleuk om outfitjes samen te stellen voor mijn kleine meid. In Zuid-Frankrijk zal het immers erg warm zijn en daarom gaf een mama me de tip om voldoende rompertjes mee te nemen. Wanneer de temperaturen stijgen zijn rompertjes ideaal om aan te doen.

reis

Speelgoed

Ondanks ons meisje nog maar drie maandjes oud is, is ze al helemaal zot van haar speelgoed. Elke dag heeft ze zo een paar keer een speeluurtje. Ook in de auto kijkt ze graag naar een speelgoedje of neemt ze een bijtring of rammelaar in haar handje. We nemen dus voldoende speelgoedjes mee.

 

Onderweg

Tot nu toe maakten we gebruik van onze Cybex autostoel/Maxi Cosi. Voor kortere ritjes is onze Cybex ideaal, maar voor zo’n lange reis naar Zuid-Frankrijk minder. We kregen daarom de tip van andere ouders om een autostoel te overwegen. Mijn man heeft hierover heel wat opzoekwerk verricht en het zou misschien beter zijn om een aangepaste autostoel te kopen voor zo’n lange rit.

Cybex

Naast een autostoel mag ik de kinderwagen en de draagzak zeker niet vergeten. De kinderwagen is ideaal voor een wandeling in de stad of om uit eten te gaan. De draagzak kan handig zijn tijdens een kortere wandeling of een snelle boodschap.

Draagzak

Wanneer ik er op uittrek met Cécile neem ik altijd een verzorgingstas mee met de belangrijkste spulletjes zoals: pampers, pamperzakjes, een verzorgingsmatje, een tetradoek, voeding, toiletmelk en billendoekjes, reservekleertjes, etc.

verzorgingstas
Altijd een goed gevulde verzorgingstas mee op uitstapjes

Slapen

Ga je naar een hotel? Check dan even of er een babybedje aanwezig is. Anders kan je een reisbedje voorzien. Wij hebben voor onderweg een bedje op de kamer gevraagd. In onze vakantiewoning gebruiken we een reisbedje.Vergeet zeker geen slaapzakje voor je kleine spruit. Best kies je er eentje van dun katoen.

Bovendien kan een muskietennet handig zijn. Voor je kleintje kan je namelijk nog geen muggenspray gebruiken (zeker niet met DEET). Een alternatief om te voorkomen dat je baby’tje helemaal volstaat met jeukende muggenbeten is dan een muskietennet.

Waterpret

Wij hebben een huis met zwembad. Al vrees ik dat het grote zwembad wat koud zal zijn voor Cécile. Daarom hebben we ons een minizwembadje aangeschaft. Dat kunnen we dan makkelijk in de schaduw plaatsen en het kan Cécile tijdens warme momenten toch verkoeling bieden.

We gaan haar toch even meenemen in het grote zwembad. Daarom hebben we een zwemband voorzien en natuurlijk enkele leuke badpakjes!

Zo, een waslijst aan benodigdheden! Hopelijk ben ik niets vergeten.

Benieuwd hoe mijn reis verloopt? Kijk dan zeker op mijn Instagrampagina!

Fijne vakantie en tot snel!

Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code