Een weekendje weg met kids.. Al eens gedacht aan Maastricht? De stad aan de Maas met zijn smalle straatjes, sjoene gevels en bovenal de mensen met hun bourgondische levensstijl. Onze blogger Simone is geboren en getogen in Limburg en geeft je graag de leukste, kidsproof hotspots in Maastricht! Benieuwd welke?

Coffeelovers de Annex in Maastricht

Begin de dag met een lekker kopje koffie bij Coffeelovers! Naast koffie hebben ze ook lekkere smoothies (en thee), Isa is er dol op! Ook heeft Coffeelovers de Annex een leuke speelhoek, dus papa en mama kunnen even rustig wegzakken in hun stoeltje en genieten van ‘n bakkie op een hippe locatie. En ze hebben gratis Wifi! 🙂

Confetti Maastricht

Confetti Maastricht
In mei opende Confetti Maastricht haar deuren, de eerste kids concept store & family café van Maastricht! Best uniek dus! Een plek waar kinderen welkom worden geheten met een geweldige speelhoek en waar ouders kunnen genieten van een lekkere lunch of een zelfgemaakte brownie. Tegelijkertijd shop je er ook nog eens de leukste hebbedingetjes voor de baby- en kinderkamer, hippe kinderkleding en cadeautjes. Er is ook een ruimte beschikbaar voor workshops, kinderfeestjes en babyshowers. En op woensdagmiddag en zaterdag is er zelfs een kinderkapper aanwezig om jouw kindje te knippen. In de buurt? Neem dan zeker even een kijkje!

Nog een juweeltje.. Boekhandel Dominicanen

Koop jij je boeken het liefst online? Dan moet je deze hotspot echt een keertje bezoeken en je valt direct van je geloof. Boekhandel Dominicanen wordt wel gezien als de mooiste boekhandel ter wereld. En ik kan dat beamen! Boekhandel Dominicanen is gevestigd in de monumentale Dominicanenkerk, van ruim 700 jaar oud. Booklovers kunnen hier hun hart ophalen. Mooie boeken in een prachtige setting, wat wil je nog meer? Je hebt er boeken voor zowel baby’s, kinderen als volwassenen, dus je kunt een leuk boek shoppen voor het hele gezin! Ook zit er een vestiging van Coffeelovers in de kerk. Goeie combi, toch?

Brasserie de Dwaze Herder

Niet heel erg hip, maar wel hartstikke gezellig! Een terras, brasserie, kinderboerderij en speeltuin ineen. Terwijl jij op het terras zit, kan je kind lekker spelen in de enorme buitenspeeltuin van Brasserie De Dwaze Herder. De kinderboerderij is ook echt een hit bij mijn kleine dierenvriend. En als het regent, gaan jullie gewoon lekker naar binnen. Want ook daar is gedacht aan de kinderen!

De Brandweerkantine


Ook deze locatie is een bezoekje waard! Een voormalige brandweerkazerne, omgetoverd tot een ultrahippe urban jungle. Kindvriendelijk is De Brandweerkantine ook! Er is een leuke speelhoek voor de kids met oldskool speelgoed en ze hebben een aantal heerlijke gerechtjes. Nooit eerder kwam ik een menukaart tegen met wentelteefjes voor de kleintjes! Of gewoon een bakje aardbeien, een appel of een banaan. Amen for that!

Hotspotting

Naast mijn persoonlijke hotspots zijn er nog zoveel leuke plekjes in Mestreech. Het Vrijthof, waar ik als student menige middagen heb doorgebracht, het Stadspark of het Natuurhistorisch Museum bijvoorbeeld! Heb jij nog andere kidsproof hotspots in Maastricht? Laat je reactie achter, dan gaan Isa en ik deze ook gauw eens checken!

X
Simone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code