Het is altijd leuk om een dag met mijn twee meiden op pad te gaan. Ladiesday noemen we dat. Papa en kleine broer mogen dan ook echt niet mee. In de meivakantie gaan we een dagje naar Leiden. Lekker winkelen, lunchen en deze keer bezoeken we ook een museum. Ik zet wat hotspots voor je op een rij. Ga je vandaag gezellig met me mee naar Leiden?

Hotspots Leiden

Leiden, ik heb er mijn opleiding gevolgd en ken de stad dan ook redelijk goed. Als ik zo door Leiden loop, ga ik soms even terug in de tijd en ondertussen vertel ik het een en ander aan mijn dametjes. Daar houden ze van. Mama, die vertelt over “vroeger”. Om dan zelf te beseffen dat “vroeger” in mijn geval nog niet zo lang geleden is. Of toch wel?

Museum Volkenkunde

Een educatief uitje in de vakantie kan geen kwaad. We gaan naar het Museum Volkenkunde, in de Steenstraat. We bezoeken alle werelddelen en maken zo een wereldreis. Het meest onder de indruk zijn de meiden van het filmpje over zeehondenjacht op Alaska. Maar ook de tentoonstelling “Cool Japan” is een aanrader. Fouter dan fout zijn de schreeuwerige speelgoedjes. Gaaf is de robot, die je instructies geeft en zelfs een dansje met je waagt. Een reis door Japan dus, afgestemd op de belevingswereld van kinderen. Maar we zien ook de prachtigste kimono’s en mooie kopjes voor de thee.

leiden

leiden

leiden

De Waag

Het is tijd om te lunchen en we gaan naar de huiskamer van Leiden, De Waag. De Waag zit in een mooi hoog pand aan de Aalmarkt. Appelsapje, heerlijke koffie en twee blije meisjes. De kaart ziet er goed uit en we genieten dan ook alle drie van een heerlijke lunch en elkaar.

leiden

Pluum

Verstopt in een zijstraatje van de Nieuwe Rijn zit Pluum. En dat is een winkeltje, die je echt niet mag missen. Naar eigen zeggen is Pluum stoer, simpel en een tikkeltje hip. Je vindt hier de leukste lifestyle artikelen, maar ook stationary en allerlei lekkers. Ook aan de kleine klantjes is gedacht. Mooie leesboekjes, lieve lampjes en nog meer leuks zijn hier te krijgen.

Lucies Leiden

Ik ben dol op kralen en armbanden. Ik heb er ontelbaar veel gemaakt en neem mijn meiden dan ook graag mee naar Lucies Leiden. Dit is een kralenwinkel aan de Nieuwe Rijn en alles is er even prachtig! We kijken onze ogen uit en alle kralen liggen keurig op maat, kleur en vorm gesorteerd. Mijn meiden mogen zelf kraaltjes uitzoeken om een armbandje te maken. Maar Lucies verkoopt ook sjaaltjes, mokken, prenten en kaarten. Eenmaal weer buiten ben ik vooral blij dat we niks hebben omgestoten…

leiden

Jut &Juul

We lopen nog een klein stukje door en komen bij, de niet geheel onbekende, mooie winkel van Jut & Juul, lifestyle for kids. Je vindt hier alles om het kamertje van je kleintje te stylen, met mooie merken zoals Baby’s Only, Koeka en Carlijnq. Ook voor babykleding ben je bij Jut & Juul aan het juiste adres.

leiden

Tot slot…

Na deze heerlijke dag is het tijd om weer richting huis te gaan. Kleine broer moet opgehaald worden en thuis worden de armbandjes gemaakt. Fijn om te zien hoe de dametjes genoten hebben. Deze dag doen we in een doosje en kijken er af en toe op terug. Bezoek vooral bovenstaande adresjes, als je in Leiden bent. Deze hotspots zijn een bezoekje waard!

Liefs, Mascha

Fotocredits: Mascha

2 Comments on Dé leukste hotspots in Leiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *