Er staat een weekendje weg op de planning en we hebben een leuk hotel geboekt in Amersfoort. De kindjes hebben allemaal een fijn logeeradres en mijn vriend en ik kunnen op pad. Ik heb er zin in en zonder dat ik er naar op zoek ben, kom ik de leukste hotspots tegen. Hoe fijn is dat?

Nadat we cappucinno op het terras gedronken hebben, valt ons oog op een leuk winkeltje. Nieuwsgierig als we zijn, gaan we naar binnen en kijken onze ogen uit. Dit blijkt niet de laatste keer te zijn, dat weekend. Want we komen nog een paar pareltjes van winkels, restaurants en barretjes tegen. Ik zet een aantal hotspots voor je op een rijtje.

Hotspot 1: Klompe Dompe

We worden gelokt door een prachtige etalage en stappen Klompe Dompe binnen, gevestigd in de Krankeledenstraat. Het is een kinderkleding winkel, maar dan zo eentje, die je niet vaak tegenkomt. Mooie merken, zoals Claesen’s, Imp&Elfs en Petit Bateau. Niet alleen de kleding is om door een ringetje te halen, ook de aankleding is prachtig. Overal is aan gedacht. Alle kasten zijn zelf gemaakt en als je goed oplet, zie je molentjes, waarvan de wieken kunnen draaien, autootjes, waarvan de wielen kunnen draaien, grachtenhuisjes….Allemaal handgemaakt en uit hout gesneden. Een vintage radio hangt hoog aan de muur, een theekastje met vintage servies hangt er ook en de pashokjes zijn van prachtige vintage gordijnen. In een hoekje een ouderwets poppenhuis, zodat de jonge klantjes kunnen spelen. De eigenaresse spreekt met veel passie en liefde over haar zaak en dat is in alles terug te vinden. Onder de indruk en verliefd verlaten we de winkel. Wat we dan nog niet weten, is dat we in no time op het volgende pareltje stuiten.

Hotspot 2: Hebbe d’Inge

Hebbe d’Inge, in de Langestraat, is zo’n winkeltje. In deze lifestylewinkel vinden we mooie kleding, sieraden, horloges en woonaccesoires. Alles is even prachtig en mooi gestyled. Een leuk details van Hebbe d’Inge is dat zij geen cadeaubonnen verkopen, maar gouden munten. Deze munten hebben de waarde van €1 en worden verpakt in een leuk portemoneetje. Bij 50 muntjes ontvang je een schatkistje. Je hebt dan een echte schat in handen! Het merk Azibi-Ibiza trekt onze aandacht, met hun mooie collectie handgemaakte sieraden. Deze sieraden worden op een sociale werkplaats gemaakt en uiteindelijk verpakt als prachtig cadeautje. Voor originele kaarten, portemonees en schoenen kun je hier ook terecht.

 

Hotspot 3: Theefeestje

Als we de stadspoorten doorlopen, komen we uit in een rustiger stukje van de stad. Rechts van ons een heel leuk zaakje. We stappen naar binnen en de heerlijke geur van verse taarten komt ons tegemoet. Waar zijn we beland? We zijn bij het Theefeestje, aan de Kamp en ik kijk mijn ogen uit. Overal zie ik theepotten en theeservies, wat mijn oma vroeger ook haar thee uit dronk. We raken aan de praat met de eigenaresse en zij vertelt honderuit over haar eigen Theefeestje. Je kunt hier terecht voor een kop thee met wat lekkers, een high tea, maar ook voor verschillende workshops. Zo kun je taarten maken of van die lekkere macarons. Er zijn diverse kamers waar je met je vriendinnen je workshop kan volgen of van je high tea kan genieten. Overal staan leuke dingen en bakartikelen, die te koop zijn. We krijgen een rondleiding door het hele pand en het verhaal van deze dame is geweldig. Maar er is werk aan de winkel, want de dag erna is het super druk! En tsja….als je Robert ten Brink met zijn cameraploeg over de vloer krijgt, moet wel alles op rolletjes lopen.

Hotspot 4: Restaurant De Vier Broers

Zo aan het einde van de middag gaan we een beetje kijken waar we ’s avonds willen eten. We reserveren bij De Vier Broers, een grillrestaurant dat op drie verschillende manieren het vlees grilt. ’s Avonds blijkt dat het verstandig is, dat we hebben gereserveerd, want het restaurant zit helemaal vol. En niet zonder reden! De voorgerechten zijn heerlijk en wat ziet het er mooi uit! De carpaccio is de allerlekkerste die ik ooit heb gegeten. En zo prachtig geserveerd. Alle gerechten worden op houten planken uitgeserveerd en ik heb geen “gewoon” servies gezien. Onze hoofdgerechten zijn net zo lekker als de voorgerechten. De sfeer is goed en het publiek is gemeleerd. We kunnen dan ook niet anders zeggen, dat je hier wel moet gaan eten, als je in Amersfoort verblijft. De Vier Broers vind je aan het Lieve Vrouwenkerkhof.

En al die andere hotspots

Dit is slechts een selectie van pareltjes, die wij hebben ontdekt en ik weet zeker dat ik een paar winkels te kort doe. Ik hoop dat ik je enthousiast heb gemaakt over Amersfoort. Een oude stad met stadspoorten, sluisjes, oude keitjes op straat, mooie pleintjes met terrassen. De fijne sfeer en de vriendelijke mensen. Maar ook de stad van de kunst, galerieen en het Piet Mondriaanhuis. Ik wil graag de ondernemers bedanken, die met zoveel passie over hun winkel hebben verteld en waar wij weer van hebben genoten. Die ons enthousiast hebben gemaakt met hun verhaal, zodat ik een mooi artikel kon schrijven. Dank je wel.

Liefs, Mascha

Fotocredits: Mascha

2 Comments on Hotspots in Amersfoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code