Yes, op vakantie naar Mauritius! Ik droomde al langer van een idyllische strandvakantie met ons gezinnetje. Witte stranden, azuurblauwe zee, heerlijk relaxen met een cocktail erbij … Het enige nadeel, althans voor heel wat mensen, is de vlucht. Zeker met een kindje erbij. In dit artikel deel ik mijn persoonlijke tips en ervaringen voor een langeafstandsvlucht met een peuter.

Hoe overleef je een langeafstandsvlucht met een tweejarige?

Waarom Mauritius?

Er zijn verschillende redenen waarom we voor Mauritius kozen:

  • Klein tijdsverschil (2 tot 3 uur)
  • Mogelijkheid tot rechtstreekse vluchten en nachtvluchten: +/- 11 uur vliegen vanuit Parijs
  • Niet té warm
  • Zo goed als zonzeker
  • Meer dan enkel mooie stranden

langeafstandsvlucht

 

Wat meenemen op een lange vlucht?

We hadden al enkele keren gevlogen met Sam en eerlijk: hoe kleiner, hoe gemakkelijker. Dan slapen ze meestal lekker doorheen de vlucht. Nu ze een peuter van 2 is, moest ik wat extra’s voorzien …

Speelgoed

Ik had een paar nieuwe kunststoffen puzzelboekjes gekocht. Superhandig, want ze zijn erg licht. Verder had ik ook nog wat stickers, kleurpotloodjes en een kleurboekje voorzien.

Puzzelboek

Dit puzzelboekje vond ze geweldig

We hadden ook een iPad meegenomen met wat Bumba-filmpjes erop om, voor uiterste noodgevallen, om haar kalm te houden.

Het was heel fijn dat de maatschappij zelf ook leuke goodiebags had voorzien voor de kindjes. Dat betekende weer iets extra om hen mee af te leiden. En de privéschermjes in de stoel waren ook een zaligheid. Dat zijn typische voordelen die je bij een langeafstandsvlucht vaak krijgt.

Slapen

Ik ben zo fier op mij ‘legs up’-aankoop. Het is een soort hangmat met kussens waarmee je een bedje kan maken voor je kleine ukkepuk. Hij neemt heel weinig plaats in beslag en weegt niet veel. Je koopt hem voor 75 euro en hij is te gebruiken tot de leeftijd van +/- 7 jaar. Echt een aanrader, zeker voor nachtvluchten!

Legs fly up vlucht

We hadden ook een dekentje bij. Dat bleek uiteindelijk niet nodig, want we kregen er eentje op het vliegtuig. Er bestaan ook koffers/karretjes die je kan ombouwen tot een bed, maar daar was Sam nog iets te klein voor. De ‘legs up’ leek ons ook compacter en minder gesleur.

Flylegsup vlucht

De fly legs up

Naar het toilet

Een groot verschil met de vorige vluchten was dat Sam nu droog was. De Carry Potty moest dus overal mee naartoe. Het ding op zich is natuurlijk niet zo compact, maar ik heb liever dat ze op haar gemak naar het toilet kan gaan. Hoe minder stressfactoren, hoe beter…

Carry Potty

My Carry Potty

Air Mauritius

Wij vlogen met Air Mauritius. Het was een superaangename vlucht. De stewardessen waren heel vriendelijk en behulpzaam naar kinderen toe. Je krijgt ook extra’s zoals speelgoed, pampers en babyproducten. Al die kleine extra’s deden ons een beetje ‘speciaal’ voelen, maar het stelde ons vooral op ons gemak. Want eerlijk is eerlijk, bij iedere vlucht opnieuw heb ik toch wel wat stress.

Air Mauritius

Meer tips over vliegen met een baby lees je hier.

Verloop van de nachtvlucht

Hoewel een nachtvlucht in theorie perfect leek, ben ik niet zeker of het ook de beste optie was. Vliegen op zich zorgt voor extra spanning en impulsen waardoor Sam oververmoeid was en heel laat in slaap viel. Door het uurverschil sliep ze dus maar 6 uur. En dan heb ik het nog niet over hoelang ik geslapen heb. ? Het slaaptekort bleek haar humeur uiteindelijk niet te hebben beïnvloed, maar bij de volgende langeafstandsvlucht overweeg ik toch een dagvlucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *