Ben jij een mommy to be? En wil je graag zelf een babyshower organiseren? Of wil je je zwangere bestie verrassen met een leuk feestje? Lees dan zeker mijn tips en tricks voor een perfecte babyshower!

Voorbereiding: Pinterest

In de eerste plaats denk ik dat het erg belangrijk is dat je goed voorbereid bent op je babyshower (“goed begonnen, is half gewonnen”). Voor elk feestje dat ik organiseer, raadpleeg ik resoluut Pinterest. Ik vind het echt za-lig om via Pinterest ideetjes op te doen.

Voorbereiding via Pinterest

Omdat ik wist dat wij een dochtertje gingen krijgen en mijn vriendinnen daar eveneens van op de hoogte waren, wilde ik de inkleding nogal girly doen. Wie girly zegt, zegt ook pink! Via de zoekfunctie op Pinterest gaf ik aldus de trefwoorden: girl, babyshower en pink in. In één oogwenk verschijnt er dan een resem aan foto’s. Ideaal dus als inspiratiebron. Al wie Pinterest een beetje kent, weet dat je in no time een moodbord hebt. Met dat moodbord kan je dus aan de slag gaan!

babyshower

Uitnodiging babyshower

Een tweede belangrijk element voor een geslaagde babyshower is een leuke uitnodiging. Omdat mijn thema roze was, koos ik daar ook voor een pink touch en ging ik uit van het motto less is more (lees: eenvoudig ontwerp zonder al te veel fantasie).

Uitnodig

Hoe stel je de uitnodiging op?

Onlangs kreeg ik de vraag van iemand wat je best op je uitnodiging schrijft. Eerst en vooral is het belangrijk dat er duidelijk vermeld staat ter ere van wie de babyshower is, want dat is namelijk de mommy to be. De moeder in spe wordt een laatste keer lekker in de watten gelegd door haar vriendinnen. Daarnaast noteer je best kort waaraan de genodigden zich kunnen verwachten. Ga je een heel diner voorzien of eerder wat hapjes? Of had je een high tea in gedachten? Mij leek het leuk om een high tea te houden met lekkere gebakjes en andere zoetigheden.

babyshower

Contactgegevens?

Uiteraard is je adres een onmisbaar gegeven op het kaartje! Best noteer je ook je contactgegevens en vraag je te bevestigen voor een specifieke datum zodat je goed weet hoeveel personen er aanwezig zullen zijn.

Ben je erg moe of heb je andere zwangerschapskwaaltjes? Dan noteer je misschien best het begin- en einduur op je kaartje. Op die manier voorkom je dat je helemaal afgepeigerd de dag moet afsluiten.

Geboortelijst?

Last but not least is het misschien leuk om een link naar een online geboortelijst op je kaartje te noteren. Je vriendinnen weten zo ineens wat je nog goed kan gebruiken en zo voorkom je dat je misschien twee keer dezelfde cadeautjes ontvangt of dat je misschien iets ontvangt dat je helemaal niet kan gebruiken!

 

 

 

Als je geen zin hebt om een uitnodiging te versturen, kan je natuurlijk ook opteren voor een eenvoudig en goedkoper alternatief. Zo kan je in enkele minuten een evenementje via Facebook aanmaken.

Decoratie?

Persoonlijk vind ik dat elk feestje een leuke aankleding verdient. Als je uit bent op een setting die helemaal Instagramproof is, kan je wederom beroep doen op Pinterest. Zodra je moodbord af is, kan je een lijstje maken met je benodigdheden. In de Hema en in de AVA vind je voor elk wat wils. Bovendien kunnen goed geselecteerde lekkernijen evenzeer een mooi resultaat opleveren.

Babyshowerdecoratie

Hoe verkrijg je een gezellige namiddag?

Wie nodig je uit?

Wanneer je een babyshower organiseert, denk je best ook even na over wie je allemaal wilt uitnodigen. Wordt het girlsonly of wil je de partners van je vriendinnen er ook bij? Wil je familieleden uitnodigen of hou je het enkel op je besties? Ik nodigde enkel mijn 10 beste vriendinnen, zus, mama en schoonmama uit. Zij kennen me tenslotte ook door en door.

Activiteiten

Voor een geslaagde namiddag zijn leuke activiteiten een onmisbaar item. Via talloze websites kan je een heleboel spelletjes vinden. Je kan opteren om alles zelf op poten te zetten, maar je kan ook delegeren. Ik koos voor het laatste. Een van mijn vriendinnen, Sofie, is ondernemer in het dagelijkse leven en nam de organisatie op zich. Zo werkte ze een fantastische quiz uit die ervoor zorgde dat we een onvergetelijke namiddag hadden. Sofie werkte alles tot in de puntjes uit en voorzag zelfs een draaiboek.

Ons gezelschap werd onderverdeeld in twee teams. Elk team kreeg attribuutjes om het spel te ondersteunen (krijtbordjes, scorebord, pen en papier etc.). De quizvragen hadden allemaal betrekking tot de bevalling en het moederschap. Mijn favoriete vraag was de bevallingsdatum en de naam raden. Iedereen moest een datum en een naam op een papiertje noteren. Nadien stopte iedereen het kaartje in een doosje en zo had ik na afloop nog wat leesplezier.

Een laatste onderdeel van de quiz was het spel ‘babyhints, only voor diehards’. Fun en hilarische taferelen verzekerd! Het opzet is dat telkens drie personen uit het team opgegeven woorden of situaties uitbeelden. Die woorden en situaties hebben opnieuw te maken met alles rond zwangerschap, mama en kind.

Hopelijk heb ik jullie wat kunnen inspireren met mijn tips en tricks. Al wie nog vragen heeft, shoot!

Veel liefs,

Michelle

 

Fotocredits: Michelle

1 Comment on Tips en tricks voor een perfecte babyshower

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *