Het is eind december en we zijn van de pepernoten en de marsepein doorgerold naar de kerstkransjes en brunches, met als eindstation de oliebollen en appelflappen. Om in januari tot de conclusie te komen, dat het misschien allemaal toch wat te lekker en te veel is geweest…

Ik hou van december. Het heeft zijn charmes en het hele sfeertje is anders. De aanloop naar Kerstmis vind ik bijzonder. Overal verschijnen bomen, versieringen, worden huizen prachtig verlicht en klinken er kerstliedjes uit de radio. Het is lekker vroeg donker en knus in huis. We maken een klein feestje van het opzetten van de boom en hebben drie paar kleine helpende handjes. En dan het kerstdiner op school. Als we aankomen, staat er een prachtig koortje buiten, omringd door kaarsjes en papa en mama’s, de mooiste kerstliedjes te zingen. Iedereen zingt zachtjes mee en het moment is bijna magisch. Dit hele tafareel en het kerstdiner zelf, is elke keer weer het hoogtepunt van het jaar. En met gespannen gezichtjes en de mooiste kleertjes aan, zitten de kinderen, even later, in de klas. Vol verwachting van al het lekkers wat ze gaan eten. Toch elk jaar weer “bijzonder” dat het kerstdiner op school zo goed naar binnen gaat. Stiekem ben ik daar wel jaloers op, als ik weer eens iets heb gekookt, wat niet naar poffertjes smaakt.

december

Feetjes

Voor Feetjes ben ik druk in de weer geweest met kersthangers. Ze zijn er van stof, vilt en klei. Dit brengt me op het idee om persoonlijke kersthangers voor de lieve juffen op school te maken. Je shopt ze uiteraard bij Feetjes. We worden benaderd om op een kerstmarkt te staan en dat is natuurlijk super leuk! We toveren onze kraam om tot een gezellig kerst geheel. Er komt nog snel een leuke Give Away en dan zijn we er klaar voor. Wat een gezelligheid en leuke sfeer. Blijkbaar worden er veel jongetjes geboren, want we verkopen voornamelijk blauwe Feetjes. Ook doen de prachtige blauwe zachte wolken kussentjes het goed. Het rendier en de klokken voor in de boom zijn ook in trek en de intekenlijst van de Give Away is goed gevuld.

Even stilstaan in december

Hoewel ik van december hou, is het ook een maand om even stil te staan. Stilstaan bij jezelf, maar ook stilstaan bij een ander. Stilstaan bij degene die je mist en stilstaan bij mensen die het minder goed getroffen hebben dan jijzelf. Ik word geraakt door het verhaal van een mevrouw, die vrijwilliger is bij de Voedselbank. Dat er mensen zijn, voor wie Kerstmis helemaal niet zo leuk is. Simpelweg omdat er geen middelen zijn om iets lekkers op tafel te zetten. Het doet mij in elk geval beseffen, dat ik het goed heb. Ik loop terug naar die mevrouw en geef haar wat cadeautjes van Feetjes. Om uit te delen aan de mensen, die ik iets gun. Ook al ken ik hen niet.

En dat, dat geeft een goed gevoel. Iets doen voor een ander, zonder iets terug te verwachten.

Ik wens jullie allemaal een fijne en warme kerst. Maak er iets moois van, op je eigen manier.

Liefs,

Mascha

 

Gerelateerd artikel: Even voorstellen; Mascha

7 Comments on December, ik vind je leuk

  1. Als je sferen en emoties zo weet te ervaren en ook nog eens zo fijn in een blog kan verwerken ben je een mooi mens. Ik wens je morgen een prettig uiteinde en alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar met veel leuke blogs en succes voor het mooie merk Feetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *