Herfst … Een seizoen dat gepaard gaat met veel regen en gure wind. Maar ondanks dat kan ik eigenlijk alleen maar denken aan de prachtige kleuren van de bladeren aan de bomen en op de grond. De vele nootjes en bolsters her en der verspreid. Zo’n prachtig tafereel. En ook zeker het zonnetje dat op zo’n heerlijke dag schijnt doorheen het mooie bladerdek. Zo mooi, vind je ook niet? Daarom: tijd voor herfstwandelingen!

herfstkleuren

Herfstwandelingen

Ik ga vaak kleine wandelingetjes of fietstochtjes maken met m’n kindjes en meestal gaan die tochtjes richting het bos. We wonen daarvoor ook ideaal: vlak aan bossen en fietspaden doorheen de natuur.

Heerlijk!

De kinderen zijn steeds vol bewondering voor wat ze om zich heen zien. En in de herfst valt er zo veel te zien, want er ligt immers van alles op de grond. Superinteressant voor kleine handjes, dus! Tamme kastanjes die niet prikken en wilde kastanjes die dan weer wel prikken, de vele andere soorten van nootjes en ook bladeren … Er valt zo veel te ontdekken op een mooie herfstwandeling!

zitbank in herfsttafereel

Soms ook met de fiets

Op de fiets gaat het natuurlijk allemaal wel wat sneller voorbij en dan willen de kinderen vooral vooruit, vooruit, vooruit. Maar als we te voet zijn, wordt alles met veel meer bewondering bekeken. Dan worden er ook veel meer vragen gesteld, dingen vastgepakt, verhaaltjes verzonnen en wordt er met takken gezeuld.

Wanneer we met de fiets zijn, durf ik al eens een grotere toer te maken. Dan neem ik ook vaker een route die ik nog niet helemaal ken, zodat je heerlijk nieuwe plekjes kan ontdekken. Zo leuk!

We kwamen zo al veel feeërieke taferelen tegen.

Alexis (de jongste) durft al wel eens zeuren als de tocht te lang wordt, maar ergens in mijn hoofd denk ik dan maar dat het toch wel kostbare herinneringen zijn voor later. Ik herinner mij ook nog veel dingen uit mijn kindertijd die ik op dat moment niet zo leuk vond, maar die ondertussen toch wel heel kostbare herinneringen hebben opgeleverd.

herfstwandelingen

Foto’s in overvloed

Foto’s maak ik ook steeds in overvloed. Vaak ben ik gewoon met mijn smartphone op pad. Die is immers compacter om mee te nemen. Ik weet ook van mezelf dat als ik mijn ‘echt’ fototoestel meeneem, ik mezelf verlies in het fotograferen. En dan vergeet ik wat ik in de eerste plaats moet doen: genieten van de tijd met m’n kindjes. Dus ben ik voortaan meestal op wandel met de smartphone in de hand. De kwaliteit van de foto’s is natuurlijk beneden peil als je gewend bent om met een full frame camera te werken, maar de smartphone maakt het me wel mogelijk om vooral van de momenten te genieten en natuurlijk veel selfies met de kids te maken.

Als ik dan echt speciale foto’s wil, dan kondig ook aan de kids aan dat we op pad gaan om foto’s te maken. Dat is al meteen een ander vertrekpunt en meestal vinden ze het wel leuk om te poseren of om een tijdje met een bepaald iets bezig te zijn. En al zeg ik het zelf, het levert toch aardig wat leuke beelden op. Vind je ook niet?

herfstwandelingen

 

Gaan jullie ook vaak op pad in de natuur om leuke foto’s te maken? Of genieten jullie liever gewoon lekker van al het moois om je heen? Ik ben benieuwd of jullie ook herfstwandelingen maken.

Liefs, An

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code