Het is herfst! Buiten wordt het kouder en natter en de dagen worden korter. Maar er zijn ook mooie zonnige herfstdagen. En wat is er dan lekkerder dan (samen met de kids) naar het bos te gaan voor een lekkere wandeling en samen te zoeken naar dennenappels, eikels en mooie bladeren? Want daar kun je op een druilerige dag dan juist weer iets heel leuks mee doen! Lees snel verder voor enkele leuke knutseltips.

>> Volg ons op Facebook

Herfstwandeling

Het herfstzonnetje schijnt en de mooi gekleurde bladeren vallen langzaam weer van de bomen. Een mooi moment om samen met de kinderen naar het bos te gaan, want wat is het bos toch mooi in de herfst! Laat de kinderen helpen met het zoeken naar mooie bladeren, dennenappels en eikels met en zonder hoedje. Zo is de boswandeling voor de kinderen ineens ook heel leuk. Zorg ervoor dat je je vondsten voorzichtig meeneemt, zodat ze niet kapot zijn als je thuis komt.

Druilerige herfstdag

Een druilerige herfstdag is het perfecte moment om lekker te gaan knutselen. Het is leuk om hier ook de kinderen bij te betrekken en er zo een gezellig moment van te maken. Samen aan tafel, kopje thee erbij en lekker knutselen in het herfstthema!

Knutselideeën herfst

Je hebt eikels, dennenappels en mooie bladeren gevonden. Ik zal een paar ideeën uitschrijven om leuke herfstknutsels te maken. Zorg er wel voor dat de eikels, kastanjes en bladeren goed gedroogd zijn. Wat heb je verder nodig?

  • verf of nagellak
  • kwastjes/verfrollertje
  • bakje waar je de verf in kunt doen
  • kleurpotloden
  • lijm
  • vel papier
  • een mooie schaal of stolp waar je de knutsels op of onder kunt uitstallen

Eikels en dennenappels

Ik heb de eikels geverfd met gouden nagellak die ik thuis nog had staan. Bij de ene eikel schilderde ik het hoedje niet en de eikel wel, bij de andere juist andersom. Ik vond die afwisseling wel leuk. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de eikels verschillende kleuren te geven. Het is maar net wat jij leuk vindt! Hieronder zie je een paar voorbeelden van Pinterest.

Herfst knutselen eikels

De dennenappels kun je ook erg leuk schilderen. Dompel ze helemaal onder in de verf of kies ervoor om alleen de uiteinden een mooi kleurtje te geven. Op de foto’s hieronder zie je weer enkele voorbeelden van Pinterest. Het is leuk om de kleuren van de dennenappels en eikels op elkaar af te stemmen, zodat ze straks samen mooi op een schaal of onder een stolp liggen.

Herfst knutselen dennenappels

Herfstbladeren

Met mooie herfstbladeren kun je meerdere leuke dingen doen. Natuurlijk kun je ze onbewerkt bij de geschilderde dennenappels en eikels op de schaal of onder de stolp leggen. Maar je kunt ze ook eerst een mooi kleurtje geven.

Herfst knutselen bladeren

Wist je dat je met bladeren ook kunt stempelen? Zo kun je een mooi schilderij maken. Dompel de bladeren voorzichtig in de verf en druk het blad daarna goed aan op het papier, zodat je goed de structuur van de bladeren terugziet. Gebruik hiervoor niet te veel verf, want dan komen de nerven van de bladeren niet mooi uit. Je kunt ook een mooi blad onder het vel papier leggen en daar met een kleurpotlood overheen kleuren. Zo komen de nerven van de bladeren naar boven in je tekening, wat ook een leuk resultaat geeft!

Herfst knutselen bladerenHerfst knutselen bladeren

Met een beetje fantasie kun je ook hele leuke dieren maken van bladeren. Plak het mooie blad op het vel papier en zoek daar andere bladeren bij of gebruik verf om ze stekels en ogen te geven. Het is soms even zoeken en puzzelen, maar het levert wel hele leuke creaties op!

Herfst knutselen bladeren

>> LEES OOK: 5x kniekousen

Veel knutselplezier!

Ik hoop dat ik je wat leuke ideeën heb kunnen geven om te knutselen voor de herfst. Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar wat jullie gemaakt hebben! Heb je er leuke foto’s van of heb je zelf nieuwe tips voor herfstige knutselwerkjes? Dan zou het leuk zijn als je die wilt delen. Veel plezier en gezellige herfstdagen!

 

Foto’s van Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *