Zoals je wellicht is opgevallen groeien we hard met Onlinelifestylemagazine. Daarom de hoogste tijd om uit te breiden. Vol trots presenteer ik jullie dan ook Joyce. Joyce zal wekelijks een artikel voor ons gaan publiceren en wat zijn we blij met haar!Joyce komt het team versterken en stelt zichzelf hierbij graag aan jullie voor!

Even voorstellen: Joyce

Mijn naam is Joyce Vlamings, 44 jaar en samen met mijn vriend Floris en onze kindjes; Mijntje(7 jaar) en Pepijn (5 jaar), wonen wij in het mooie en gezellige Den-bosch.Even voorstellen: JoyceIk ben Pedagoge met als specialisatie; pedagogische advisering. Dat betekent dat ik mij bezig houd met ouders van kinderen in de leeftijd van 0-8 jaar, die vragen hebben over en vastlopen bij de dagelijkse opvoedproblemen. Denk hierbij o.a. aan:

  • Mijn kind komt ’s-nachts steeds uit bed (en wil dan bij mij in bed slapen)
  • Mijn kind eet niet. Iedere dag is het weer een strijd tijdens de avondmaaltijd
  • Mijn kind luistert slecht als ik instructies geef
  • Mijn kind heeft regelmatig last van driftbuien. Hoe kan ik hiermee omgaan?

Wanneer bovenstaande problemen niet (tijdig) aangepakt worden, kan dat voor veel stress, frustratie, strijd en vermoeidheid zorgen binnen een gezin. Vaak denken ouders dat dit gewoon bij de opvoeding hoort en laten het dus maar zo. Of ze hopen dat het een fase is die vanzelf weer over gaat. Ten eerste gaan dit soort dingen niet vanzelf over, het verergert vaak alleen maar en hoe lang houd je al die strijd en slaaptekort vol?

Nadat ik 21 jaar in de kinderopvang heb gewerkt(ooit ben begonnen als pedagogisch medewerkster op de groep en de laatste jaren als manager), besloot ik 2 jaar geleden om mijn eigen bedrijf op te starten: Pedagogisch adviesbureau joyeux

Naast hardlopen, gezellige diners met vrienden en een goede fles wijn, houd ik vooral heel erg van mijn werk. Want was is het gaaf om met ouders aan de slag te gaan, ze te ondersteunen bij de dagelijkse opvoedproblemen, de welbekende ‘kwartjes te zien vallen’ als ze zich bewust worden van hun handelen en wat het effect daarvan is op de kinderen en er uiteindelijk weer rust ontstaat binnen het gezin, omdat we de problemen aangepakt hebben.

Uitspraken als: ‘je bent mijn reddende engel” of “ik ben je eeuwig dankbaar”, komen regelmatig voorbij. Maar het enige dat ik doe is ouders de juiste tools aanreiken, bewust laten worden van hun eigen handelen en gedrag en opvoeden (weer) positief maken.

En het zou zo fijn zijn als veel meer ouders hiervan kunnen profiteren. Want opvoeden is niet altijd leuk en soms gewoon heel lastig en frustrerend en vermoeiend. Daarom blog ik graag over de belevenissen met mijn kinderen, geef ik een kijkje in ons gezinsleven, waar ik mijn kinderen ook wel eens achter het behang kan plakken, geef ik opvoedtips, haak ik in op de actualiteit rondom pedagogiek, opvoeding en kind en deel ik graag mijn kennis en visie hierover.

Als (aankomende) moeder blijf jij natuurlijk graag op de hoogte van de allerleukste items op het gebied van mode, kinderen, zwangerschap en nog veel meer! Maar er is zoveel! Onlinelifestylemagazine zoekt dit allemaal voor je uit, zodat jij in één klap de leukste, gaafste en mooiste artikelen en weetjes op een rij hebt. Maar als ouder heb je ook veel vragen en te maken met de lastige dingen binnen de opvoeding. Dus hoe fijn  is het als je die informatie ook nog eens krijgt via Onlinelifestylemagazine?! Dat je opvoedtips van mij krijgt, kan lezen hoe ik omga met een driftbui van één van mijn kinderen, welke aanpak wel en welke niet werkt en je terecht kan met al je vragen rondom opvoeding en kind bij een deskundige.

Meer weten over Joyce?

En wil je meer weten over mij?

Kijk dan eens op http://www.joyeux.nu of volg mij op  joyeux

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *