Een kijkje nemen in de kinderkamers van een ander blijft leuk! Hoe hebben zij het ingericht en wat is hun inspiratiebron? Deze week hebben we niet een kamer, maar zelfs twee kinderkamers voor jullie. Oma Thea en opa Henk hebben drie kleinzoons en een kleindochter. En voor deze vier kinderen hebben zij twee kamers gemaakt. Super leuk, natuurlijk. Ik nam een kijkje en was onder de indruk.

Dat deze opa en oma dol zijn op hun kleinkinderen, zie je terug in de kamertjes. Van een grote kamer werden er twee gemaakt. Eentje voor de kleine heertjes en de andere voor het kleine dametje.

Hoe het allemaal begon

Deze lieve opa en oma ken ik goed. Vroeger hadden zij twee kamers en daarvan hebben zij een grote kamer gemaakt. Het werd ingericht als logeerkamer voor hun kleindochter. Maar nu er drie kleinzoons bij zijn gekomen, is het handiger om een muurtje te plaatsen en dus weer twee kinderkamers te hebben. Oma Thea vertelt vol enthousiasme over haar kamertjes. “Het bleek niet praktisch te zijn, om een grote kamer te hebben voor de kleinkinderen. We hebben het in originele staat teruggebracht en meteen werd mijn fantasie geprikkeld. Ik wilde een jongenskamer en een echte meidenkamer. Mijn kleindochter van 4 vond het erg leuk, dat ze een eigen kamer bij ons kreeg en vroeg om een “Disneykamer met Mickey Mouse”. Dat is gelukt!”

De kamer voor het dametje

“Ik kon dus aan de slag en ben op zoek gegaan naar leuke spulletjes voor de meidenkamer. De basis in deze kamer is wit, dat houdt het rustig. De prentjes van Mickey Mouse had ik al. Het zijn tijdloze tekeningen. Ik heb ook applicaties van blouses van Donaldson ingelijst en opgehangen in de kamer. Bij Ikea ben ik geslaagd voor de leuke kussens op het bed, de roze spiegel en de tafel met stoeltjes. De boeken van Mickey Mouse zijn nog van mijn kinderen geweest.”

De kamer voor de heertjes

Ook aan de kamer voor de kleine heertjes is aandacht besteed. Dat zie je meteen, als je de kamer binnenstapt. Ook in deze kamer is wit de basis. “De meubels zijn van de oude babykamer en ik ben op zoek gegaan naar stoere jongens dingen’, vertelt Thea. “Bij Hema zag ik het lampje in de vorm van een raket. De jongens vinden het geweldig, als die aan staat. Op het ledikantje hebben we letters geplakt en er staat een stoere driewieler in de kamer. Ook voor deze kamer ben ik bij Ikea geslaagd. Er liggen boekjes in de kast, dus als ze willen, kunnen de mannetjes hier lekker een boekje lezen.”

Tips

Dat deze opa en oma blij zijn met het resultaat mag duidelijk zijn. “Mijn tip is eigenlijk heel simpel, maar het werkt wel. Luister goed naar je eigen gevoel en kijk naar je kind of kleinkinderen. In dit geval hebben we geluisterd naar onze kleindochter en zij is helemaal gelukkig en blij met haar eigen kamertje bij ons. Wij hebben blije kleinkinderen en dus een hele blije opa en oma. Want wat is er fijner dan kindjes, die graag komen spelen en logeren?”

Na een gezellig bezoekje en een lekkere kop koffie heb ikzelf ook weer inspiratie opgedaan. Dank je wel voor het delen van jullie kamertjes. Ze zijn prachtig!

Liefs, Mascha

Fotocredits: Mascha

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *