Vinden jullie het ook zo leuk om bij anderen binnen te mogen kijken? Wij in ieder geval wel en we hebben deze week wederom een geweldige kamer om te delen. Deze week deelt Alica de kamer van Mik. Zij ontdekte dat haar zoon zijn smaak al begon aan te geven en hij vond het dan ook hoog tijd dat zijn ouders hem een ‘stoere’ kamer zouden geven. En zo ging Alica aan de slag.

Even voorstellen: Alica moeder van Mik en Fen

Hoi, wat leuk dat je mijn artikel leest! Mijn naam is Alica en ik woon samen met mijn man Niels en kids Mik & Fen in Emmeloord.

Mijn zoontje Mik is 5 jaar en ik heb ontdekt dat vijf de leeftijd is dat ze opeens eisen stellen aan hun smaak, haha. Zijn kamer was nog vrij speels met een auto bed en voornamelijk witte muren en spullen. De vraag kwam steeds vaker wanneer hij nou eens een “grote jongens” kamer kreeg en vooral de blauwe muur kwam ter sprake. Dan moet ik er bij zeggen, dat Mik vooral de kleur “speelgoed blauw” erg mooi vond dus dat was nog wel een discussie puntje, haha.

Meubels

Zijn auto bed werd verruild voor een stoere houten hoogslaper en daarna werd het ook tijd om de rest van de kamer aan te pakken. Samen zijn wij opzoek gegaan naar een blauwe tint voor op de muur. Dit werd uiteindelijk denim blauw van de Karwei. Wij hebben gekozen voor een rommelige lambrisering, wat resulteert in een speels effect. Zijn houten kledingkast hebben wij, met dezelfde verf als op de muur, aangepakt zodat er een matte look is ontstaan. Doordat de kast dezelfde kleur als de muur heeft, hebben wij ook weer wat rust en eenheid gecreëerd.

Inspiratie

Via Instagram en Pinterest doe ik veel inspiratie op en daar kom ik geregeld leuke accessoires en ideeën tegen.
Zo hebben wij de kapstok zelf gemaakt van een tak, die wij hebben gevonden in het bos. Een simpele DIY die ik vond op Pinterest. Zo heb je voor weinig geld toch een apart item in de slaapkamer en het is ook nog eens handig.

Accessoires

De accessoires heb ik voornamelijk zwart/wit gehouden. Ik ben gek op leuke kaarten en posters, die vind je dan ook veel terug op Mik zijn slaapkamer. Het auto kleed van de H&M home maakt de stoere jongens kamer compleet :D.

7 Comments on Een kijkje in de kamer van Mik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *