Het is weer maandag en dat betekent dat een leuke mama haar baby- of kinderkamer met ons deelt. Vandaag deelt mom Helene de babykamer van haar dochter Charlotte. Deze Belgische mama heeft aan elk detail gedacht, want zo staat er bijvoorbeeld zelfs een heerlijke parfum in de kamer. Helene stelt zich graag aan ons voor.

Even voorstellen mom Helene van Charlotte

Even voorstellen: Mijn naam is Helene, 28 jaar, getrouwd met mijn lieve man Martijn en sinds november 2016 mama van mijn prachtige meisje Charlotte.

De voorbereiding

Nog voor dat ik eigenlijk zwanger was, kreeg ik van een vriendin van mijn zus de vraag of ik geen babykamer wilde hebben. Zij waren gelukkig met hun twee gezonde kindjes en vonden het niks om deze via marktplaats te gaan verkopen. Ietwat geschrokken van de vraag (we waren toen net aan het proberen om zwanger te worden) heb ik hun aanbod aanvaard, zonder te weten wat voor kinderkamer dit zou zijn. Volgens mijn zus waren het witte meubels die bestonden uit een ledikant, een kast en een commode. Zodra ik dit wist. begon ik te fantaseren over hoe het kamertje er uit zou komen te zien. Echter, toen we de kamer op gingen halen bleek het over houtkleurige meubels te gaan, daardoor moesten mijn ideeën plaats maken voor nieuwe.charlotte

De meubels

Doordat de meubels houtkleurig waren, kozen we ervoor om de muren niet te verven en gewoon wit te laten. Hierdoor kreeg het kamertje een frisse uitstraling en werd er meer rust gecreëerd. Verder hebben we als basiskleuren voor de aankleding en de accessoires gekozen voor de kleuren lichtroze, beige en wit. De meubels van de babykamer zijn van TWF Baby furniture en dan de Bordeaux collectie. Het zijn stevige ietwat robuustere meubels. Zowel de commode als de kledingkast bieden voldoende ruimte voor het opbergen van spulletjes.

Commode

Boven de commode hebben we ervoor gekozen om de originele wandplank niet op te hangen. Deze was erg robuust en lomp. In de plaats hiervan hebben we een eigen wandplankje gemaakt van een houten plank, die we in de doe-het-zelf-zaak bij het snijafval vonden voor 2,50 euro. Deze hebben we geschuurd en wit geverfd en daarna bevestigd met twee stukken touw.Charlotte

De accessoires heb ik voornamelijk gedurende de zwangerschap verzameld.
Op het wandplankje staan 2 beige mandjes met witte stipjes, deze kwam ik toevallig tegen bij Tedi. In deze mandjes bewaar ik spulletjes zoals haarspeldjes, verzorgingsproducten, borstel, kam en een nagelsetje.
Daarnaast staat ons meisje haar eerste parfum, deze is van de ZARA en ruikt heerlijk. Op de wandplank staat ook een ontzettend leuk kraamcadeau, namelijk een geboorteposter, afkomstig van Printcandy. Tot slot heb ik er ook mijn Mickey Mouse klokje opgezet van Leonardo, deze heb ik ooit zelf cadeau gekregen voor mijn verjaardag.

De muur

Tegen een andere muur heb ik een pluche dierenkop opgehangen (Kidsdepot). Daarbij een metalen letter C en twee fotolijstjes van Ikea. In één van de lijstjes zit het ziekenhuisbandje van ons meisje en in het andere een postkaart van Little Lovely Company. Bij deze collage wil ik eventueel ook nog de geboorteposter hangen.charlotte

Op de vloer heb ik een vloerkleed liggen, wat zelf gehaakt is door mijn handige schoonmoeder. Zij heeft hierbij gebruik gemaakt van haakgaren van het merk Hooked. Dit garen is 100% gerecycled en doordat het van katoen is, kan het ook makkelijk uitgewassen worden.CharlotteHet ledikant is opgemaakt met lakens van de Ikea, het deken is van Jollein. Verder liggen er verschillende knuffels in haar bedje en een warmtekussen van Kipkep. Dit is ideaal om het ledikantje voor te verwarmen en ook bij krampjes biedt het de nodige verlichting. De sluier boven het bed is ook van Jollein en de vogeltjes zijn eveneens een haakwerkje van mijn creatieve schoonmoeder.

Op de commode ligt een aankleedkussen en daarover een roze met witte stipjes aankleedkussenhoes beide van de Prenatal. Verder staat er een deel van Charlotte haar schoenencollectie op de commode en een beige billendoekjes box van Funkybox.Charlotte

Het pronkstuk van de babykamer tot slot is de kralen hanglamp aan het plafond(Kidsdepot)charlotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *