Wanneer je zwanger bent wil je niets liever dan helemaal losgaan op de babykamer. Alles moet tot in de puntjes verzorgd worden. Maar ook als je al moeder bent is het super leuk om binnen te kijken bij andere baby- en kinderkamers. Vandaag weer een super leuke babykamer. Mom Stephanie deelt graag haar babykamer van Mason.

Achtergrondinfo mama van Mason

Laat ik me eerst even voorstellen. Mijn naam is Stephanie, ben 28 jaar en sinds maart 2016 mama van ons eerste kindje Mason. Al 10 maanden is het een avontuur waarin we als ‘new parents’ maar wat aanrommelen. Volgens mij doen we het goed, want we hebben een heerlijk vrolijk en energieke baby waar we heel trots op zijn!.

Ik werk als grafisch vormgever voor verschillende webshops waarin ik veel bezig ben met ontwerpen en fotografie. Het kon ook niet anders dan dat het begon te kriebelen tijdens mijn zwangerschap bij het maken van de babykamer. We hebben (bijna) alles zelf gemaakt en het was een feestje om te doen.

De basis

Zo stond ik met een dikke buik samen met manlief een commode in elkaar te zetten van steigerbuizen en steigerhout. Zie je het al voor je, waggelend in de bouwmarkt ‘uh nee schat, die plank is te viezig die daaronder heeft een veel mooiere structuur!’. Ik zag het dan ook als een extreem belangrijke taak om de juiste steigerplanken te kiezen, want zoonlief z’n billetjes worden erop verschoond. Zijn luiers liggen in een oude archief bak van Philips (ik kom uit de omgeving Eindhoven) deze bak kocht ik bij Homestock.

De inspiratie voor de commode kreeg ik van @therockingthree op instagram. Wat heeft die vrouw leuke creatieve ideeën voor haar 3 knappe kids en hun kamers! De plank boven de commode is opgehangen met 2 leren riemen die we op maat hebben gesneden. Stephanie mason

Als kledingkast wilde ik geen gewone kast maar een vintage locker, zo kon ik een stoere draai geven aan het kamertje. De locker komt uit een kazerne vlakbij het IJ in Amsterdam. We hebben de locker geverfd in een donkergrijze kleur en er plankjes in gemonteerd. Want hé, dat die legerknullen zo weinig opbergruimte nodig hadden wil niet zeggen dat mijn kleine soldaat dat ook heeft.

Als kledingkast wilde ik geen gewone kast maar een vintage locker

De lamp

De lamp heb ik gespot bij Loods5 en later zag ik hem veel op Pinterest voorbij komen. Laat mij die goedkope Hollander zijn maar ik vond hem nogal prijzig, dus besloot ik hem zelf te gaan maken. Wat me het voordeel gaf om bij snoerboer.nl ieder gewenst patroon en kleur snoer te kiezen. De houtenkralen heb ik vakkundig uitgekozen bij knutselwinkel Pipoos. In mijn zwangere staat van zijn heb ik alle formaat kralen in de winkel uitgestald om tot de perfecte combinatie te komen. De led lamp kocht ik bij de Kwantum en na een middag knutselen was daar het resultaat, ik vind hem nog steeds super tof!babykamer mason

Het ledikant is van Bopita. Ik wilde dat mijn kleine hummel veilig kon slapen dus geen eigen creatie qua bed. Zijn plusjes deken is van CarlijnQ een super leuk merk met veel leuke printjes. Ik ben gek op printjes! Vandaar de leuke kussens met circusprint, deze kocht ik bij Minimarkt in Amsterdam. De wereldkaart poster heb ik zelf tussen 2 latjes gehangen om het ‘schoolposter’ effect te creëren. Het stoeltje is van de Ikea, deze hebben we zelf grijs geverfd. Heel handig voor een slapeloze nacht of een voorlees moment met de kleine. Ik heb enorme liefde voor deze stoel, want om 2.00 uur s’nachts is een baby van bijna 10 kg toch te zwaar om weer in slaap te wiegen.stephanie mason

De auto is een superlief kraamcadeau van vrienden, hij staat ook zo leuk op zijn kamer! Kiekeboe ben ik samen met mijn mama gaan haken op een regenachtige dag tijdens mijn verlof. Dit was best nog een werkje! maar het resultaat mag er zijn. De Boys stuff zak is ook van CarlijnQ, handig om speelgoed en knuffels in op te bergen. En hiermee zijn we het kamertje rond!

Hopelijk heb ik jullie inspiratie kunnen geven, zo niet, dan is het altijd leuk om even lekker bij een ander binnen te gluren (guilty!). Op mijn instagram (@stepnismits) post ik veel foto’s van mijn kleine held Mason, ik zou het leuk vinden als jullie me volgen 🙂

Liefs,

Stephanie

2 Comments on Een kijkje in de babykamer van Mason

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *