Ik wist dat mijn lichaam nooit helemaal hetzelfde zou zijn na mijn zwangerschap en ik kan je zeggen: daar werd ik een beetje onrustig van. Nooit je slanke lichaampje meer. Ik ben supertrots op die mooie striemen op mijn buikje die mijn meisje me heeft gegeven, toch sluimert het verlangen om aan mezelf te blijven werken. Maar wanneer?! 

>> LEES OOK: Budget Friday Boys 

Een fitte mama zijn

Als moeder staat sporten vanzelfsprekend minder hoog op mijn prioriteitenlijst. Ik besteed mijn tijd liever aan mijn gezin dan aan zweten in een sportschool. Het is lastig te combineren, ik moet ineens gaan plannen, je hebt al zo veel de slapeloze nachten, veranderingen en dan zijn er nog de kinderen. Mijn man en ik kunnen niet meer allebei op dezelfde avond de deur uitgaan, tenzij wij een maand van tevoren al een oppas hebben weten te regelen. Zo geeft het moederschap ons heel wat mooie smoesjes waar je uit kan putten om maar niet te hoeven sporten. Gelijk hebben we ook!!

Maar als je dan toch toe weet te komen aan wat bewuste beweging, vind ik het een weldaad voor mijn lichaam en voor mezelf …

Extra vroeg de wekker zetten

Daarom heb ik een aantal momenten weten te creëren waarop ik wel tijd maak om te trainen. Zo zet ik – tot afschuw van mijn man – een of twee keer per week de wekker heel, heel vroeg. En nog voordat iedereen is opgestaan, ben ik op de sportschool to work that body!

Het is dus niet zo dat ik elke dag in de sportschool te vinden ben. Hooguit één keer per week om zeven uur ‘s ochtends. Ik ben geen #fitmom zoals je die op de social media kunt vinden en ik heb ook niet echt de ambitie om dat te worden. Het gaat er me niet om kilo’s kwijt te raken, wat dat betreft voel ik me goed en doet gezond eten wonderen. Ik sport om me frisser te voelen, om fitter te zijn en meer energie op te bouwen. En om een moment voor mezelf te hebben.

Dat bewegen hoeft ook niet per se in de sportschool te zijn. Ik houd ook van hardlopen. Het geeft mij een gevoel van vrijheid. Zodra manlief thuis is, hardlooppakje aan, schoenen aan en gaan. Af en toe schrijf ik me in voor een loop om ook doelen te stellen, als een stok achter de deur. Dat helpt.

In shapewil

Als ik zelfs daar geen tijd voor heb en toch in shape wil blijven, doe ik een work-out samen met mijn dochter. Heel makkelijk en we hebben het supergezellig samen. Of gewoon achter de kinderwagen hardlopen. Daar hebben we allebei plezier aan.

En als zelfs dat niet lukt en we lekker buiten willen zijn, dan fietsen we zeker lángs de sportschool, dat is dan in ieder geval iets!

 

Kom in beweging!!

Liefs,

Mommyblogger

Dilva Vader

 

2 Comments on Een fitte mama zijn

  1. Heel herkenbaar. Ik ben bij mijn zwangerschappen meer dan 20 kilo aangekomen en is er niet meer afgegaan. Nu wel aan het sporten, dus wie weet is er nog hoop.

    • Daar is zeker nog hoop.. in combinatie met goed voeding, veel bewegen en vooral genieten (geen stress) helpt het zeker. Ik wens je veel sucsses!! En niet opgeven??

      Groetjes
      Dilva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code