Mama kijk … mooi hé? De peuter is aan het tekenen. Als ik haar vraag wat ze aan het tekenen is komt er een hele uitleg. Geweldig toch? Het lijken misschien wel een paar strepen op papier maar er zit een heel verhaal achter. Hoe komt de peuter toch aan zo’n rijke fantasie?

De peuter zit naast me aan tafel en is druk aan het knutselen. Ze plakt stickers en tekent er druk op los. Geconcentreerd zit ze naar haar kunstwerk te kijken. Als ik vraag wat heb je voor moois gemaakt? komt er een heel verhaal …

De fantasie van een konijn op de schommel

Ik zit aan de keuken tafel de enveloppen voor de geboortekaartjes te schrijven. De peuter zit naast me en is aan het kleuren, stempelen en stickers aan het plakken. Zorgvuldig kiest ze de kleur en na even prutsen met het potlood begint ze te tekenen. Heel geconcentreerd (dan gaat haar onderlip een stukje naar voren) zit ze te tekenen. Even een andere kleur erbij. Ze stopt even en kijkt is goed naar haar tekening. Dan gaat ze weer verder. Ondertussen zit ze tegen zichzelf te praten. Ik stop met schrijven en zit een tijdje naar haar te kijken. Wat heerlijk toch. Ze is er zo druk mee. Ze ziet dat ik naar haar zit te kijken en ik krijg de vraag “wat doe je mama”. (deze vraag stelt ze zo’n 50x per dag).

Wat heb je voor moois gemaakt vraag ik? Nou kijk maar mama. Ze pakt de tekening en begint uit te leggen. Kijk, ditte is papa en de baby in de auto. Enneuh konijntje op de schommel. Wauw wat mooi gemaakt schat zeg ik enthousiast. Nee mama, nog niet klaar! En dus gaat ze verder. Hoe komt ze erbij? De baby die nog bij mij in de buik zit, zit bij papa in de auto. En haar knuffelkonijn zit op de schommel. Even later is ze druk aan het vertellen wat ze tekent. Haar neefje en nichtje zijn op de trampoline aan het spelen en onze hond mocht ook. Hoe ze er allemaal bij komt weet ik niet maar ik bewaar deze tekening en schrijf er bij wat ze getekend heeft de datum.

Fantasie van een peuter

De duplo dino

Sinds een tijdje heeft ze haar duplo ook helemaal ontdekt. Ze kan er heerlijk mee zitten spelen. Ik zit lekker op de bank te lezen als de peuter aan komt lopen. “whhhaaaaaaaa” ik ben een dinosaurus roept ze met haar duplo bouwwerk in de lucht. (ja sorry mensen ze kijkt wel is peppa big, dat pestende varkentje met haar broertje die het alleen maar over zijn dinosaurus heeft). Zo loopt ze een tijdje rond. Ook de hond wordt aangevallen door de dino. Als ze terug loopt naar de bak met duplo ziet ze het vliegtuig liggen. Ze zet een poppetje en de ijsjesbeer (ja ik weet het, het is een ijsbeer maar de peuter noemt het zo schattig een ijsjesbeer) in het vliegtuig en begint door de kamer te rennen.Fantasie van een kind

kijk mama, ijsjesbeer gaat op vakansssie met het vliestuis

En zo mogen alle dieren even met het vliegtuig op vakantie. De tijger gaat naar Amerika en ijsbeer naar Canada.

Ik kan er enorm van genieten als ik de peuter zo lekker zie spelen of knutselen. En ik denk dat zo’n rijke fantasie helemaal niet verkeerd is. En stiekem hoop ik dat ze een heel creatief meisje wordt. Want dat hoor je toch vaak? Als je een rijke fantasie hebt dat je dan creatief bent

Heb jij ook een peuter met een rijke fantasie? Ik ben benieuwd wat jou peuter voor verhalen kan vertellen!

 

Foto credits: Annerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *