Elke mama en papa met kinderen weet hoe ontzettend leuk het kan zijn om voor te lezen. Wat voor fijne rustmomentjes dat oplevert en hoe belangrijk het is voor de woordenschat van je kleintje. Daarom delen wij graag drie leuke boeken, die de moeite waard zijn om te lezen én om van te genieten. Lees mee in de boekentip van deze maand.

Voor de maand april ben ik in onze boekenkast gedoken en heb een paar mooie boekjes voor je peutertje uitgekozen. Gegarandeerd leesplezier voor jou en je kleintje.

Boekentip 1: Muis gaat naar de boekwinkel

Je kent de vrolijk gekleurde boekjes van Muis vast wel. Vers van de pers en helemaal nieuw is het boek “Muis gaat naar de boekwinkel”, geschreven door Lucy Cousins. Muis gaat naar de boekwinkel om een nieuw boek te kopen. Er is zoveel te zien dat Muis niet kan kiezen. Struisvogel de boekverkoper helpt Muis graag en pakt een mooi boek uit de kast. Echt een cadeau voor Kora Kip! Alle vriendjes van Muis zijn in de boekwinkel en allemaal lezen zij een boek. Van lezen krijg je honger! Maar in het boekencafe zijn gelukkig lekkere taartjes. Muis gaat naar Kora Kip en geeft het mooie boek. Samen lezen ze van het begint tot einde en nog een keer en nog een keer…

Boekentip 2: Welterusten, Kleine Beer

Elke keer is het weer een genot om “Welterusten, Kleine Beer”, geschreven door Martin Waddell en Barbara Firth, voor te lezen. Aandoenlijk, lief en herkenbaar. En deze mini pop-up versie is helemaal leuk voor je kleintje! Grote Beer en Kleine Beer hebben de hele dag samen in de sneeuw gespeeld en als de zon ondergaat, wordt het tijd om te gaan slapen. Kleine Beer gaat lekker naar bed, maar slapen lukt niet. Kleine Beer is bang in het donker. Wat Grote Beer ook probeert, het slapen lukt nog altijd niet. En als Grote Beer de maan en de fonkelende sterren voor Kleine Beer haalt, om te laten zien dat het echt niet zo donker is, valt Kleine Beer in slaap. Veilig en warm in de armen van Grote Beer. Want zeg nou zelf? Lekker slapen doet je kleintje pas als hij zich helemaal veilig voelt.

Boekentip 3: Lieve Woordjes

Een klein maar fijn boekje, dat is “Lieve Woordjes”, geschreven door Carl Norac. Het boekje is vertaald uit het Frans en de oorspronkelijke titel is dan ook “Les mots doux”. De kleine Lola heeft allemaal lieve woordjes in haar mondje, maar niemand heeft tijd om naar haar te luisteren. In de bus is het ook al teveel lawaai om de woordjes te vertellen. Lola is boos. Ze houdt haar lipjes stijf op elkaar en de lieve woordjes houdt ze binnen. En dan…moeten de lieve woordjes eruit en roept Lola: “Mama, ik vind je zo lief! En papa, ik vind je zo lief! Ik vind jullie allebei zo lief!” En zoals het zo mooi in het Frans klinkt: “Maman et papa, je vous adore! Je vous adore!”  Eindelijk is ze haar lieve woordjes kwijt en krijgt ze heel veel kusjes en knuffels. Lola gaat lekker slapen en de lieve woordjes voor morgen zweven al in haar kamertje…

Ben je ook enthousiast geworden over deze leuke en lieve boekjes en verheug je je nu al op fijne leesmomentjes met je kleintje? Je koopt de boeken hier.

In mei maken wij weer een selectie van drie boeken, die je niet mag missen. Tot dan!

Liefs, Mascha

Fotocredits: Mascha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code