Vandaag nemen we een kijkje in de babykamer van ons eigen teamlid Kirsten. Zij heeft er samen met haar partner voor gekozen om het geslacht, voor de geboorte, niet te willen weten. Kirsten: ‘Wanneer we aan familie en vrienden vertelden dat we het geslacht niet wilden weten, werd er vaak verbaasd gereageerd’. Want hoe ga je de babykamer inrichten was dan de vervolgvraag. Kirsten laat zien dat je ook zonder het geslacht te weten, een heel leuke babykamer kunt maken!

Op het moment dat de tijd aangebroken was om de babykamer in te richten, had ik geen idee wat ik wilde.

Om inspiratie op te doen zijn we naar verschillende winkels gegaan, van Ikea tot Babydump en niet te vergeten Babypark. Vaak wordt er bij de grote ketens onderscheid gemaakt tussen jongens en meisjes babykamers. Ik moet eerlijk zeggen dat ik daar moedeloos en chagrijnig van werd.

‘Ik dacht dat het leuk was om een babykamer in te richten!’

Ja, een nanoseconde hebben we overwogen om dan maar om praktische redenen het geslacht wel te achterhalen tijdens de eerstvolgende echo. Maar een nanoseconde later was dit gevoel weer verdwenen. Ik heb altijd geroepen dat ik het geslacht niet wilde weten en nu vond ik dat ik mij daar ook aan moest houden. De vader van ons kind is echter wel erg nieuwsgierig en zou het geslacht graag willen weten. In deze heb ik dus duidelijk de broek aan, maar ik draag het dan ook 9 maanden ;).

Om mij weer enigszins een vrolijk humeur te bezorgen, haalde mijn vriend tijdens de inspiratieloze middag in Babypark, een kop cappuccino en een groot stuk appeltaart (oké met slagroom..). Ik vond dat ik het had verdiend..! Ondertussen zocht ik gefrustreerd op internet naar behangetjes, misschien moest dat dan het fundament worden van de kamer. En daar kwam ik het tegen! Het mintgroene behang met gouden confetti snippers van het Scandinavische merk Ferm living. We vonden het allebei meteen erg mooi. Helaas was er geen winkel die het behang verkocht en moesten we het op internet bestellen. Een risico, maar het heeft goed uitgepakt!

Op de commode ben ik het meest trots.

Deze hebben we opgehaald bij Het inboedelhuis te Gouda. Zij hebben een ruim assortiment aan antieke meubels. En daar vonden we deze parel. Het meubelstuk was echter nog niet geschilderd. Om de babykamer een geheel te maken zijn we op zoek gegaan naar dezelfde mintgroene kleur als dat van het behang. In de Gierstraat te Haarlem is de winkel De mooiste muren gevestigd. We hadden al goede ervaringen met hen, het behang in de huiskamer hebben we hier namelijk 3 jaar geleden gekocht. En ook nu waren zij weer zeer behulpzaam. Samen kozen we voor een mintgroene kleur van het merk Little Green. De plankjes boven de commode zijn in dezelfde kleur geschilderd.

De plankjes hebben we op maat laten zagen bij de Karwei. Ik kwam op het idee door een foto op Pinterest. Ik wilde geen ‘saaie’ rechte plank.

Onder de plank hangt een kleine gouden kapstok in de vorm van een pijl. Deze vonden we in Bergen bij de winkel Sissy Boy, tijdens ons ‘laatste kinderloze weekendje weg’. Ook de groen/gouden vaasjes en het spaar ‘biggetje’ komen uit verschillende winkeltjes in Bergen.

We hebben lang getwijfeld of we een wiegje of een ledikant zouden kopen. Oma maakte een einde aan het getwijfeld door ons een bijdrage te leveren voor het wiegje. Deze hebben we besteld via de site http://www.mamaloesbabysjop.nl. Omdat de verwarming achter de wieg staat, hebben we ervoor gekozen om er een zogeheten ‘cover’ omheen te bouwen. We creëerden meteen een plankje om accessoires op te zetten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De schilderijtjes komen van Loods 5. Zeker een half uur hebben we staan wikken en wegen, want er is erg veel keus. Uiteindelijk hebben we deze schilderijtjes bij elkaar uitgezocht.

 

We zijn tot de conclusie gekomen dat het erg leuk is om een babykamer in te richten, ook als je het geslacht nog niet weet! Ik ben benieuwd of meer lezers zich herkennen in mijn verhaal. Laat gerust een reactie achter!

 

9 Comments on De babykamer van Brent

 1. Wat een schattig mooie babykamer Kirsten, uniek en bijzonder voor jullie Brent….Het is geen standaard babykamer geworden.
  En juist leuk dat je zonder het geslacht te weten tot zo’n keuze komt van kleur en meubeltjes.
  Ik zeg super gedaan.
  X Jetske

 2. Wat een supergaaf kamertje! Wij wilden het geslacht ook niet weten en hebben een babykamer in industrieel grijs gemaakt met okergeel als accent en monochroom accesoires. Hier werd ook door iedereen positief op gereageerd.

 3. Een heel mooi kamertje geworden Kirsten! En wat zal Brent lekker slapen in zn mooie wieg!
  Wij wisten ook het geslacht niet voor de geboorte en hebben het kamertje neutraal gehouden met wit, hout en mint/oudgroen. Ik ben er nog steeds zo blij mee! Uiteindelijk met wat accessoires en teksten aangekleed tot een stoere jongensbabykamer!

  • Wat leuk dat jullie het ook niet wisten. Dat hoor je niet vaak! Ja helemaal mee eens, uiteindelijk kun je alle kanten op.

 4. Prachtige kamer voor Brent! Wat zal hij daar lekker kunnen slapen. En als hij wakker is heeft hij genoeg om naar te kijken?

  • Haha Carla hij ligt nu nog even bij ons op de kamer! Ik kan het nog niet aan om hem alleen in zijn kamertje achter te laten ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code