Regelmatig vraag je jezelf waarschijnlijk af wat leuke uitjes zijn met kids. Afgelopen maand ging Edith een dagje naar Safaripark Beekse Bergen met haar gezin en schoonouders. Zij wilde hier al een tijd naartoe en op een vrije dag was het dan eindelijk zo ver. Heerlijk genoten en deelt haar ervaring dan ook graag met ons. Van de heenreis tot aan het einde van de dag.

Op weg naar Safaripark Beekse Bergen

Omdat mijn schoonvader niet graag over de snelweg rijdt en we niet met zijn allen in één auto passen ging ik samen met mijn schoonmoeder en Sem in de auto van mijn schoonouders. Vanaf het moment dat we wegreden was het voor Sem al een strijd wie er het eerste zou zijn. Hans voelt dit altijd perfect aan dus hij bleef de hele rit netjes achter ons rijden. Wij reden als eerste de parking op. Voor Sem al een goede start van de dag.
Wij weten inmiddels als we met mijn schoonmoeder op pad zijn dan beginnen we met een kop koffie op de plek van bestemming. Helaas hebben de kinderen daar niet altijd zin in als je net in de auto hebt gezeten en er dan eindelijk bent.

Hoe kom je de reis door?

We moesten ze dus een beetje ‘ zoet houden’ met fristi en mini appelflappen. Wij snel die koffie achterover, een rondje naar de wc en dan eindelijk, zoals Sem het zei, naar de dieren.
We besloten eerst de wandelroute te lopen.
Tijdens onze wandelroute kwamen we langs veel verschillende dieren. Het park heeft het afgelopen jaar goed zijn best gedaan om veel klauterpaden aan te leggen waardoor de kinderen af en toe langs de route zelf kunnen ervaren hoe een dier van de een naar de andere plek komt.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt waren toch wel de baby jachtluipaarden. Vijf stuks maar liefst. We moesten eerst goed kijken want deze kleintjes zaten helemaal achter in hun verblijf. Op het moment dat we eigenlijk besloten verder te gaan kwam moeder jachtluipaard aangelopen met de kleintjes in haar kielzog. Ze ging recht voor het raam liggen waar wij stonden en zo konden wij haar pareltjes eens goed bewonderen.

De lunch en de rest van het park

Eenmaal aangekomen op het meest noordelijke puntje op de plattegrond was het tijd om te gaan lunchen. Wij hadden zelf van alles meegenomen maar er zijn daar meer dan genoeg mogelijkheden om iets te nuttigen. Vooral in de vakanties en in het hoogseizoen. Nu was niet alles open omdat het zo rustig was. Na de lunch vond Sem het tijd voor de bussafari.
Zodra we in de bus stapte begon er al gelijk een gids heel enthousiast te vertellen. Een beetje jammer voor ons was dat het eerste deel van deze safari niks te zien was want daar werd druk verbouwd. Er waren dus geen dieren maar een hoop graafmachines en andere bouwmachines. Normaal gesproken is Sem hier best van onder de indruk maar hij kwam nu toch echt voor de dieren dus dat was natuurlijk wel even jammer.

Met de bus langs de giraffen

Gelukkig maakt het deel erna dit helemaal goed. We kwamen op het stuk waar de giraffen los rondlopen en vanaf het moment dat onze gids de bus stil had gezet kwamen de giraffen al rond onze bus staan. Een unieke kans dus om deze beesten eens van zeer dichtbij te bekijken. Merel keek haar ogen uit en zat met haar neus bijna tegen het raam aangedrukt om alles goed te kunnen zien.

safaripark Beekse bergen

Van bussafari naar bootsafari

Na de bussafari vertrok er gelijk weer een boot om onze safari over het water voort te zetten. We hadden een mooi plekje buiten op het bovendek. Zodra de motoren aangingen en de boot vertrok viel Merel in slaap in de buggy. Toch vermoeiend zo’n dagje ‘diertjes’ kijken. Met de boot kwamen we weer langs andere plekken die we te voet en met de bus nog niet hadden gezien. We hadden het geluk dat we een super enthousiaste gids hadden die duidelijk lol had in zijn vak.

safaripark Beekse bergen

Tot slot

We sloten de dag op het safaripark af met de autosafari.
We gingen weer in de samenstelling van de heenweg op pad naar de autosafari.
De dieren lopen echt vlak langs de auto en staken zelfs een keer recht voor onze auto over naar de andere kant. We keken onze ogen uit. Sem vond alles prachtig en kon alles goed zien. Hierna gingen we weer de snelweg op richting huis. De dag werd nog even goed afgesloten met frietjes in een restaurant.

Kortom wij hebben een heerlijke dag gehad met veel afwisseling.
Ben je een keer in de buurt dan moet je zeker een dagje uit naar Safaripark Beekse Bergen.

Lieve groet,
Edith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code