Ex-miss België en model Cilou Annys opende in januari haar eigen babywinkel. Na de geboorte van haar dochtertje begon het te kriebelen om een eigen babyzaakje te openen. Cilou heeft een prachtige collectie in haar aanbod. Onlangs kreeg Michelle de kans om haar enkele vraagjes te stellen voor Online Lifestyle Magazine.

Van miss tot zaakvoerster van een babywinkel

Stel jezelf kort even voor.

Ik ben Cilou Annys, model in binnen- en buitenland sinds mijn 15e, in 2010 werd ik Miss België, nadien pikte ik mijn modellenwerk opnieuw op. Sinds januari 2017 ben ik gestart met mijn babyspeciaalzaak op de Maalsesteenweg 197 te Brugge. Modellenwerk doe ik nog steeds, maar nu wat selectiever.

 Cilou

Ontstaansgeschiedenis van Cilou Babystore.

Hoe kwam je op het idee om een babywinkel op te richten?
Toen ik onverwacht, maar zeker welkom, zwanger werd van mijn lieve dochter Liya, begon het in mijn hoofd te spelen om zelf “iets” te beginnen. De zwangerschap weerhield mij om te kunnen werken als model. Ik had dus tijd zat om daarover na te denken. Samen met mijn partner Désiré merkten we dat er nog een tekort was aan een leuke en mooie babyspeciaalzaak in Brugge. Aangezien we zelf verder moesten zoeken dan Brugge om onze geboortelijst te leggen. Na veel praten, informeren en voorbereiden, namen we dan toch de beslissing om er mee door te gaan.

cilouHoelang bestaat de winkel al?

Sinds januari 2017

Vanwaar de naam van de winkel?

Lang hebben we er niet over nagedacht. Met mijn verleden als Miss Belgïe heeft mijn eigen naam al wat bekendheid. Velen vinden het ook een mooie en schattige naam. Dus vandaar “Cilou Babystore”.

Aanbod

Welke merken heb je zoal in je assortiment?

First, Théophile & Patachou, Tartine & Chocolat, Sogni d’Oro (alles op maat van textiel en aankleding), Dimpel, Mima Kids, Kenzo, Bébécar, Bopita, Avent, Suavinex,..

En nog heel veel meer… maar dat is dan te ontdekken in onze winkel!

Wat is het meest verkochte item? 

Textiel, zoals aankleding voor kamertjes en parkwiegen zijn zeer populair. Zowel van de merken First, Théophile & Patachou als van Sogni d’Oro, die alles op maat maakt aan de hand van stalen en die mixen en matchen we dan in de winkel. Je kan er werkelijk echt prachtige combinaties mee maken en uiteraard is het een ‘piece unique’!

Vanwaar komen je klanten voornamelijk?

De meeste klanten komen uit de buurt van Brugge, al moet ik toegeven dat we ook al klanten hebben uit Leuven, Limburg, Gent, en de Belgische kustgemeentes.

Op welke leeftijd focust Cilou Babystore zich?

Wij specialiseren ons vooral op geboortelijsten en artikelen voor baby’s van 0 maand tot 2 jaar.

Persoonlijk contact VS online bereikbaar

Kunnen onze lezers Cilou Babystore online terugvinden? 

Wij werken vooral via Facebook en Instagram. Verder zal je weinig reclame zien van ons. Op die manier hebben we ergens een persoonlijk contact met onze klanten en kunnen we snel reageren als er een vraag is.
Een website hebben we ook, maar die is momenteel nogal basic. Met het plan om deze in de toekomst verder uit te werken. Mensen kunnen er gemakkelijk terecht om de geboortelijsten te raadplegen. Neem zeker eens een kijkje op de website door hier te klikken.

‘Boutiquegevoel’

Kan je in enkele zinnen samenvatten waarom het zeker de moeite is om bij jullie langs te komen?

Bij ons heb je echt een ‘boutiquegevoel’ zonder dat je er de drempel hebt om binnen te komen. Ik sta er op dat iedere klant persoonlijk geholpen wordt op een leuke en familiaire manier. Iedereen is welkom en er is voor ieder wat wils.

Voor het leggen van een geboortelijst werken we op afspraak, omdat we genoeg tijd willen hebben voor het koppel in kwestie. Zeker als er een eerste kindje op komst is. Er gaat werkelijk een ganse nieuwe wereld voor je open. Vaak weet je niet waar te beginnen en op die momenten helpen wij graag verder. Bij de geboortelijsten werken we ook met zeer gunstige voorwaarden. Elke seizoen gaan we op zoek naar nieuwe leuke artikelen, maar dan enkel en alleen artikelen waar we zelf achter staan. Elk artikel in de winkel hebben we zelf uitgetest. Zijn we niet tevreden, dan zoeken we naar een ander en beter product.


Fotocredits: Cilou Babystore

2 Comments on Ex-miss België Cilou Annys opende eigen babywinkel

  1. Cilou babystore is een hele leuke winkel. Aangezien de winkel bij ons vlak om de hoek is gelegen, ben ik er nu en dan al eens binnen geweest. Ik ben fan! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *