Deze maand hebben we een aantal boekentips voor kindjes die grote broer of zus gaan worden. Mijn eigen zoontje Milan wordt in maart grote broer en om hem daarop een klein beetje voor te bereiden, hebben we een aantal boekjes in huis gehaald. We hebben onze favoriete boekjes geselecteerd. 

Milan wordt grote broer

Het eerste boekje heet ‘Milan wordt grote broer’ en is geschreven door Kathleen Amant.

“De mama van Milan heeft een dikke buik. Er zit een baby in. Als het een meisje is, krijgt Milan een zusje. Als het een jongen is, krijgt hij een broertje. Milan kan niet wachten om grote broer te worden”. 

Toen ik dit boekje in de winkel tegenkwam, moest ik hem hebben. In ons geval is het ook erg leuk dat dit boekje gaat over een jongetje dat net als mijn eigen zoontje Milan heet en een broertje of zusje krijgt. Het boekje heeft wat dikkere pagina’s, waardoor het ook makkelijk te doorbladeren is voor wat kleinere kinderen.

Wat zit er in je buik, mama?

Van opa en oma kreeg Milan het boek ‘Wat zit er in je buik, mama?’ Het boek is geschreven door Sam Lloyd.

“Er zit iets in mama’s buik, maar ik weet niet wat het is.
Is het een chimpansee, is het een paard of is het misschien een inktvis?”

Dit boek is extra leuk doordat je kindje onder de flapjes kan kijken wat er in mama’s steeds dikker wordende buik zit. Het is grappig en rijmend geschreven. Op de laatste pagina zie je mama en de grote broer samen met de baby in een leuke pop-up illustratie.

Bobbi wordt grote broer

Milan vindt de boekjes van Bobbi erg leuk, dus dit boekje moest er komen. Het is geschreven door Ingeborg Bijlsma en de schattige tekeningen zijn gemaakt door Monica Maas.

“Mama zegt: ‘Ik heb een nieuwtje.
Er komt gauw een kindje bij.’
Bobbi zegt: ‘Echt waar, een baby?
Dat is leuk!’ roept hij dan blij.”

Het schattige beertje Bobbi wordt grote broer en zijn papa en mama bereiden hem daar goed op voor. Het verhaal is in korte zinnen geschreven op rijm, waardoor het makkelijk voorleest.

Bobbi en de baby

Een ander boekje uit de Bobbi-serie is ‘Bobbi en de baby’ en geschreven door Monica Maas. Het is een vervolg op het vorige boekje.

“Wat ruikt Bobbi daar? De baby…
Bobbi trekt een vies gezicht.
Papa vraagt: ‘Help je verschonen?’
Maar Bobbi knijpt zijn neus stijf dicht.”

De baby is geboren en Bobbi is grote broer. Bobbi mag helpen met het badje, aankleden en eten geven. Het is leuk om je kindje met dit boekje alvast wat voor te bereiden op de komst van zijn of haar broertje of zusje en wat daar allemaal bij komt kijken.

Kleine Pluis

Het boekje ‘Kleine Pluis’ uit de Nijntje-serie is geschreven door Dick Bruna.

Hoi-hoi, riep Nijn, hoi-hoi, hoi-hoi
en danste door het huis
want weet je wat zij had gehoord
er kwam een kleine pluis.”

Nijntje krijgt er een broertje of zusje bij. Het prentenboekje met de bekende illustraties van Dick Bruna. Het verhaal is geschreven in korte rijmende zinnen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code