Elke mama en papa met kinderen weet hoe ontzettend leuk het kan zijn om voor te lezen. Wat voor fijne rustmomentjes dat oplevert en hoe belangrijk het is voor de woordenschat van je kleintje. Daarom delen wij vanaf nu, in onze nieuwe rubriek ” De Boekentip”, drie leuke boeken, die de moeite waard zijn om te lezen én om van te genieten. Elke maand zetten we drie andere boeken voor je op een rijtje

Voor dit artikel ben ik in de boekenkast van onze dochter gedoken en heb een paar pareltjes voor je uitgekozen. Dat is nog een klusje op zich, want ik vind alle boeken even mooi en bijzonder, die wij in huis hebben. Van klassiekers tot eigentijds, we hebben het allemaal in huis.

Boekentip 1: Pluk van de Petteflet

Als klein meisje hing ik aan de lippen van de juf op school, als zij “Pluk van de Petteflet” voorlas. Mijn geluk kon dan ook niet op, toen ik bij de geboorte van onze oudste dit prachtige boek cadeau kreeg.

Pluk is op zoek naar een huisje en rijdt met zijn rode kraanwagentje door de stad. In het park komt hij Dikke Dollie de duif tegen. Dikke Dollie wijst hem de weg naar de Petteflet en zo belandt Pluk in het torentje.Pluk maakt vriendjes met de dieren om hem heen en wordt het vriendje van Aagje, de dochter van Mevrouw Helderder. Pluk van de Petteflet, geschreven door Annie M.G. Schmidt, is geschikt voor kinderen van 4 tot 6 jaar.

Je koopt dit boekje hier.

Boekentip 2: Ollie

Je kent vast Gonnie het Gansje wel met haar vriendje Gijsje. Gonnie en Gijsje wachten op hun nieuwe vriendje Ollie, die nog in een ei zit. Ollie heeft nog geen zin om eruit te komen en beleeft spannende avonturen, voordat hij geboren wordt. Je kleine peutertje geniet vast van de mooie plaatjes en het leuke verhaal. Ollie, geschreven door Olivier Dunrea, is een echte aanrader voor kindjes vanaf 2 jaar.

Je koopt dit boekje hier.

Boekentip 3: Ik vind je lief, mama

De liefde tussen moeder en kind is onverwaardelijk. Ook tussen Mama Beer en Kleine Beer. Maar net als in het echte leven is Kleine Beer een beetje eigenwijs en wil hij zelf alles ontdekken. Gelukkig weet Mama Beer raad, maar of hij daar naar luistert? Uiteindelijk doet Kleine Beer toch wat zijn mama tegen hem zegt en vlak voordat hij in slaap valt, zegt hij: “Ik vind je lief, m…”  Ik vind je lief, mama, geschreven door Jillian Harker en Kristina Stephenson, is geschikt voor kindjes vanaf 3 jaar.

Je koopt dit boekje hier.

 

Volgende maand hebben wij weer een lijstje met boeken voor je. Tot dan!

Liefs, Mascha

Fotocredits: Mascha

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *