Samen lezen! Voor het slapen gaan lekker op schoot kruipen en een boekje lezen. Bij onze peuter begonnen we al vroeg met het voorlezen van boekjes. En nog steeds vindt ze het heerlijk om samen een boekje te lezen. Daarom heb ik samen met onze peuter drie boeken tips voor jullie!

Boeken tips voor de maand mei

Gonnie zoekt Gijsje

Uit de reeks Gonnie&vriendjes hebben we het boekje Gonnie zoekt Gijsje cadeau gekregen (met leuke bijpassende Gonnie knuffel). Gonnie is Gijsje kwijt. Onderweg komt ze allemaal andere dieren tegen die haar mee helpen zoeken. Kan jij Gonnie helpen? Ja dat kan onze peuter wel! Zodra ik de laatste bladzijde omsla begint ze hard te roepen: Kijk mama, daar is ie!

Er zijn heel veel leuke boeken over Gonnie en haar vriendjes. Misschien ken je Ollie en Eddie ook wel?

Auteur: Olivier Dunrea, Elly van der Linden Uitgever: Gottmer

 

De Lach van Tigo

Bij de bibliotheek hebben ze mooie prentenboeken. Deze week hebben we ‘de lach van Tigo’ uitgezocht. Op een dag wordt Tigo wakker en is hij zijn lach kwijt. En dus gaat hij op zoek. Onze peuter gaat helemaal op in het verhaal.  Uiteindelijk vind Tigo zijn lach terug. Als hij in een plas water kijkt. Het boek heeft hele mooie tekeningen die onze peuter altijd even goed wil bekijken. En als het verhaal uit is moeten we samen altijd even naar elkaar lachen. Want lachen is leuk zegt onze peuter!

Auteur: Catherine Rayner Uitgever: Veltman Uitgevers

 

 Kijk- en zoekboek Zonnige zomer

De absolute favoriet van onze peuter is het kijk- en zoekboek. Het hoort gewoon helemaal bij ons ritueel voor het slapen gaan. Pyjama aan, tanden poetsen en dan gaan we samen op bed zitten met het grote boek. Samen gaan we op zoek naar de hond, poes maar ook een brandweerauto. Zelfs de eekhoorn in de boom heeft de peuter al gevonden. Elke avond vinden we weer wat nieuws. Het boek bestaat uit verschillende grote zoekplaten.

Op de achterkant van het boek staan de personen en dieren die in elke plaat terug komen. Zo heb je Gabriele met haar mooie ijskraam. En Armin de boekenhandelaar. Ook Mingus de poes staat op elke plaat.

Deze serie kijk- en zoekboeken bestaan uit: Wat een winter, Leve de lente, Zonnige zomer en Het is herfst.

Auteur: Rotraut Susanne Berner (illustrator)

 

Gegarandeerd lees en kijk plezier

Wat ons betreft zijn deze boekjes allemaal een echte aanrader. De ene is een kort verhaaltje met leuke plaatjes waar de peuters kunnen helpen. De andere een verhaal waar ze helemaal in op gaan. En als laatste een boek waar je uren zoet mee kan zijn.

En wist je dat kinderen gratis lid zijn van de bibliotheek? Dan kan je elke maand weer een paar leuke boeken uitzoeken.boekentips mei

Veel lees en kijk plezier!

 

Foto credits: Annerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code