Vandaag delen we weer een bijzonder verhaal op onze blog. Mirjam en haar gezin streven een zo duurzaam mogelijk leven na. Ze vertelt ons alles over wasbare luiers en een duurzaam interieur. Lees je mee?

Bijzonder verhaal: Een duurzaam gezin

Mijn naam is Mirjam Hart. Samen met mijn gezin (mijn vriend Bram, tiener Noah, peuter Eli en dreumes Filou) woon ik in Zwaag. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken en ben nu fulltime (en nog een beetje) druk bezig met mijn blog Een Goed Verhaal. Hier deel ik inspiratie voor interieur & lifestyle, maar ook makkelijke DIY’s, leuke dagjes uit en persoonlijke verhalen. Mijn favoriete onderwerp is duurzaam leven. Want ik denk echt dat we, door allemaal iets beter ons best te doen, de wereld een stukje mooier kunnen maken.
Eigenlijk ben ik al van kleins af aan onder de indruk van de slogan “Een beter milieu begint bij jezelf”. Mijn werkstukken op school gingen over Greenpeace en het WNF. Ik hield petities op school om plastic bekertjes te vervangen door wasbare mokken en ook probeerde ik mijn juf ervan te overtuigen dat fairtrade koffie veel beter en lekkerder is dan gewone koffie. Ik dronk zelf natuurlijk geen koffie, maar verkopen kon ik het wel.

>> LEES OOK: Activiteitenkalender Lilliputiens

Ruim een jaar geleden zijn we dat duurzame leven pas echt serieus gaan nemen. Toen ik zwanger was van mijn dochtertje, voelde ik me ergens ook wel schuldig. Ik zei namelijk wel dat ik zo milieubewust bezig was, maar een nieuwe aardbewoner heeft nogal wat impact op de natuur. Dus besloten we nu serieus aan de slag te gaan met een duurzaam huishouden!

Wasbare luiers

We begonnen met de inrichting van een duurzame babykamer. We gebruikten eco verf voor de muren, kozen tweedehands meubeltjes om de boel in te richten en kochten alleen maar kleding van bamboe, biologisch katoen of tweedehands babykleding. De grootste stap was echter het gebruiken van wasbare luiers. Nu we daar al ruim een jaar ervaring mee hebben, kan ik zeggen dat het ons enorm is meegevallen en dat ik het iedereen kan aanraden. Op mijn blog deel ik eerlijk mijn ervaring met wasbare luiers. (Klik hier.)

Inmiddels zijn we verhuisd naar een huis met een veel gunstiger energielabel, hebben we bijna al onze interieurkeuzes gemaakt op basis van duurzaamheid (een houten vloer op de eerste verdieping, een marmoleumvloer op zolder), kochten we veel tweedehands meubels in plaats van nieuwe en kozen we voor items met een mooi, duurzaam verhaal erachter. Zo is het wandrek op de peuterkamer gemaakt van restanten (klik hier voor mijn blogpost erover) en kochten we ook een lamp gemaakt door mensen van een zorgboerderij (klik hier voor de blogpost).

Zero waste

Voor de kinderen en voor mezelf shop ik nu heel bewust. Zo koop ik veel tweedehands kleding en daarnaast ook bij fairtrade en organic labels. We zijn zelfs begonnen met het proberen van een zero waste lifestyle. Dat houdt in dat we zo min mogelijk plastic kopen en waar het kan wasbare varianten van huishoudelijke benodigdheden gebruiken. Het is nog niet zo makkelijk, maar alle beetjes helpen en de meeste dingen wennen vanzelf. Zo maakte ik laatst mijn eerste zero waste traktatie voor het kinderdagverblijf! Mijn blogpost daarover lees je hier. Best cool, toch?

 

Wil je op de hoogte blijven van onze zoektocht naar een duurzamer leven zonder geitenwollen sokken? Check dan mijn blog https://eengoedverhaal.nu/blog/ of volg mij op Instagram (@mirjam_hart).

 

Liefs, Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code