Hou jij ook zoveel van shoppen? Ben je net zoals ik een echte shoppingmom? Is één van je favoriete bezigheden het afschuimen van webshops of het bezoeken van babywinkels? Hou je dan ook nog eens van een klassieke kledingstijl met zachte tintjes, veel tricot en schattige bloomers? Dan is de adorabele kinderboetiek Bianco in Antwerpen ongetwijfeld iets voor jou!

Klassieke kledingstijl

Als je mijn Instagramaccount checkt (jesuis_michmich), zal je in één oogopslag zien dat ik mijn dochtertje hoofdzakelijk in zachte tinten kleed. Ik ben helemaal dol op een klassieke babystijl. Voor mij moet alles romantisch en schattig zijn. Schreeuwerige kleuren horen daar niet bij. Pastelkleurtjes, wit, blauw en beige daarentegen wel.

In mijn voorstelstukje vertelde ik al dat ik tijdens mijn studie een tijdje in Zuid-Spanje (Granada) heb gestudeerd. Daar raakte ik helemaal in de ban van de klassieke, Spaanse babykleertjes. Hoewel mijn kinderwens op dat moment nog ver weg was, dacht ik toen al bij mezelf dat mijn baby’tje in de toekomst gekleed zou worden in een stijl zoals ik in de Spaanse boetiekjes zag, maar ook wel met een moderne toets.

Kinderboetieks VS webshops

Maar waar vind je zulke babykleertjes? Uiteraard in Spanje, maar ook in Portugal en Italië vind je heel leuke kinderkleertjes. Online kan je gelukkig in no time kleertjes bestellen vanuit alle hoeken van de wereld. Zo heb ik al kleertjes laten afkomen vanuit Spanje. Allemaal kleertjes die beantwoorden aan een klassiekere kledingstijl. Het nadeel van online bestellen is dat het terugsturen niet altijd zo eenvoudig is. Zeker wanneer je via een gespecialiseerde zaak in het buitenland bestelt. Het is vaak een heel gedoe en je betaalt meestal ook nog eens verzendingskosten.

Een kinderboetiek in eigen land is in dat geval een beter alternatief. Jammer genoeg leek het niet zo makkelijk om boetiekjes te vinden die beantwoorden aan mijn specifieke smaak. Totdat mijn oog viel op het Instagramaccount van Bianco Baby.

Bianco Baby Antwerpen

Ik werd instant gelukkig van het bekijken van de foto’s van Bianco: allemaal romantische jurkjes, jasjes, heel veel tricot en dat in zachte tintjes. Ik was meteen verkocht! In eerste instantie dacht ik dat het een Spaanse of Italiaanse kledingzaak was, maar toen zag ik dat het in hartje Antwerpen (Vleminckveld 6) gelegen was. Nog beter!

Meteen wilde ik wat meer weten over deze exclusieve babyshop en daarom nam ik contact op met de eigenares. Isabelle bleek een zeer sympathieke dame en ze zag het helemaal zitten om mee te werken aan een Q&A voor Onlinelifestylemagazine.

Isabelle heeft al dertig jaar ervaring op haar palmares staan inzake baby- en kindermode. Haar ervaring reikt van retail naar wholesale, maar ook op vlak van stylisme en productie kan ze je ongetwijfeld meer vertellen. Bovendien werkte Isabelle 7 jaar lang in Milaan. Intussen woont ze weer in België en kreeg ze opnieuw zin om een kinderwinkel te starten. Dit keer gericht op de allerkleinsten (van 0 tot 18 maanden). “Bianco betekent wit in het Italiaans en staat voor puur, de kleur van melk maar ook voor een wit blad en dus een nieuw verhaal dat geschreven wordt”, aldus Isabelle.  En zo werd Bianco Baby Antwerpen geboren!

Q&A met Bianco

Aan welke kledingstijl kunnen we ons verwachten bij Bianco?
Het accent staat op mooie babykleding in zachte en fijne stoffen. In mijn eigen collectie onder de naam Bianco ga je heel veel tricot terugvinden. Daarnaast hebben we heel wat mooie jasjes. Onze ondertussen bekende en veel verkochte cardigan ( in verschillende kleuren), maar ook eerste babypakjes en bloomers in Liberty stof of museline (al dan niet met smock), lieve jurkjes en jasjes in de stijl “Jackie Kennedy”.

Verkopen jullie nog andere producten naast babykleding?
Naast kleding verkopen we ook mooie accessoires om de kamer te versieren. Zoals prachtige nachtlampen (in België gemaakt), leuke knuffels (handgemaakt in Nepal), prachtige superzachte haarborstels in liberty fabric (in België gemaakt).
Wat maakt Bianco exclusief?
Door mijn lange ervaring in de sector ken ik heel wat fabricanten, vooral familiebedrijven met wie het heel aangenaam en meer persoonlijk werken is. De collecties worden vooral in Italië of Portugal gemaakt. Daar is nog veel handwerk en dat maakt het ook heel exclusief, hetgeen bovendien leuk is voor de klant. Ik hou trouwens niet van massaproductie .

Hoelang bestaat de winkel al?
Ondertussen bestaat de winkel een klein jaar en wordt stilaan een begrip voor mooie babykleding “zoals vroeger” maar met een moderne twist.

Zijn jullie actief op sociale media?
De mensen kunnen ons terugvinden op Instagram, Facebook en Pinterest. Bovendien staat er ook een filmpje met ATV online (klik hier) en zal onze webshop binnenkort verschijnen.

Kan je in enkele zinnen samenvatten waarom het zeker de moeite is om bij jullie langs te komen?
Bianco is een winkel waar je tot rust komt. Hier zie je geen rekken volgepropt met kleding of 10 verschillende kinderwagens en nog eens evenveel babykamers. Je gaat hier ook geen schreeuwige kleuren of felle t-shirtprints tegenkomen.
bianco baby
 Bianco is een kleine, frisse en elegante winkel met exclusieve artikelen in soft colors waar er een aangename sfeer hangt. Alles is mooi uitgestald en zeer toegankelijk.
Veel mensen denken dat het hier superduur is omdat alles mooi en chic is maar dat is een verkeerd idee.
 
Zin gekregen om te shoppen bij Bianco? Neem dan zeker een kijkje op hun website.
Foto credits: Bianco

 

1 Comment on Bianco, een pittoreske kinderboetiek in hartje Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *