We hebben het allemaal druk, leven allemaal met stress en komen zo nu en dan met klachten in aanraking. Ik doe al een geruime tijd een poging om af te vallen. Ik heb van alles geprobeerd, maar met weinig resultaat. Nu kwam ik in contact met Chantal, die mij attendeerde dat ik wellicht uit balans ben. Chantal ken ik nog van de middelbare school en zij nodigde mij uit om weer eens bij te kletsen. Zij vertelde mij dat zij in contact kwam met de vertegenwoordiger van een verbluffende olie en ik werd er razend benieuwd naar. Zou dit dan eindelijk iets voor mij gaan opleveren? Het zou heel goed kunnen dat ik uit balans ben en dat dit de reden is dat ik geen gewicht verlies. Maar zou een olie hiervoor kunnen gaan helpen? Chantal vertelt ons hier graag meer over. Hoe komt het dat je uit balans raakt? Een stukje geschiedenis en waarom deze vetzuren zo belangrijk zijn.

Ben jij in Balans?

Tegenwoordig zijn we ons steeds meer bewust van onze gezondheid en doen we alles om gezond te leven. Tegelijkertijd zien we steeds meer gezondheidsproblemen, bijvoorbeeld een laag energieniveau, een toename van allergieën of de welvaartsziekten waar we dagelijks over lezen.
Het wordt tijd om ons af te vragen hoe dat komt. Veel specialisten zijn het erover eens dat een juiste balans in omega-vetzuren van essentieel belang is voor een goede gezondheid.

Omega-6 en Omega-3

Er zijn twee groepen van essentiële vetzuren; de omega-6 en omega-3 vetzuren. Deze zijn essentieel, omdat het lichaam ze zelf niet kan aanmaken. We halen deze vetzuren uit onze voeding. Essentiële vetzuren zijn onmisbaar bij vele lichaamsfuncties. Ze spelen bijvoorbeeld een grote rol bij de vorming van gezonde celmembranen en bij een goede cognitieve ontwikkeling en functioneren van ons brein en het zenuwstelsel. Ze zijn ook cruciaal bij de productie van hormonen en voor een goede werking van schildklier en bijnieren.ben jij uit balans?Essentiële vetzuren zijn geweldig voor huid en haar, denk aan dunner wordend haar door bijvoorbeeld hormoonschommelingen of de huid die vaak al jaren lang ‘ondervoed’ wordt waardoor er huidproblemen als eczeem of psoriasis kunnen ontstaan. Heftig jeuk en rode vlekken. Onze omega’s zorgen voor de juiste voeding van onder andere de huid.

Geschiedenis

Voor de industriële revolutie waren de levels van omega 6 en omega 3 in ons lichaam ongeveer gelijk. Maar sinds die tijd is ons leven en ons voedingspatroon nogal veranderd. Er zijn zoveel voedingsmiddelen bijgekomen de afgelopen tijd, met name de laatste 50 jaar, zoals margarine, koekjes, chips, voorgebakken friet, sausjes en noem maar op. En in zo ongeveer al die producten wordt in de voedingsmiddelenindustrie gebruik gemaakt van goedkope, plantaardige olie met extracten van o.a. maïs en zonnebloemen. En dat eet je niet alleen zelf, maar ook dieren krijgen dit binnen via hun voeding. Als wij dan weer hun vlees eten, is de cirkel weer rond. Daar komt dus die hoge hoeveelheid omega 6 vandaan in ons lichaam!

Begrijp me niet verkeerd, de eerder genoemde plantaardige vetten zijn op zichzelf staand niet slecht voor je gezondheid, maar het gaat juist om een goede vetzuurbalans: dus ongeveer evenveel omega 6 als omega 3.

Weetje

Wist je dat 95% van de Nederlanders uit balans is door de verkeerde omega 3 omega 6 verhouding? Laat je balans testen en met de juiste dosering afgestemd op jou persoonlijke behoefte, ben je binnen 120 dagen in de perfecte balans.
Het omega product waar Chantal mee werkt, is puur en hoog in dosering. Daarnaast laat zij je op maat supplementeren. Zij kijkt naar je lengte, gewicht en leeftijd. Je zult begrijpen dat een persoon van 50 kg een andere dosering nodig heeft, dan iemand die 120 kg weegt.

Tevens maakt zij gebruik van een unieke droge bloedtest, welke in een laboratorium wordt onderzocht en als uitgangspunt werkt. De uitslag vertelt ons wat jou balans is en wat we moeten doen om je weer in balans te krijgen.

Samenwerking

Ik heb de afgelopen jaren vele diëten gevolgd, adviezen gekregen, een peperdure sportschool waarbij ik in een ozoncabine ging. En dat alles om maar die kilo’s te verminderen. Met een ontregelde schildklier en een hormoonkuur in het verleden blijkt dat dit toch iets lastiger is, dan voor de ‘normale’ vrouw. Omdat ik inmiddels een hoop geld lichter was, de kasten gevuld heb met allerlei diëten, dieetboeken, voedingssupplementen, speciale kruiden, etc. besloot ik de samenwerking aan te gaan. De resultaten lijken super goed en dit is een mooie gelegenheid om deze ervaring ook met jullie te delen op de blog. Wellicht is de strijd met de kilo’s bij jou ook een gevecht. Of wil je juist lekkerder in je vel komen te zitten?

Ik ga de komende vier maanden deze olie gebruiken en zal jullie maandelijks een update geven hoe het gaat. Ik ben reuze benieuwd!Ben jij uit balans?

Ben je ook zo nieuwsgierig geworden naar jouw balans en of Chantal iets voor je kan betekenen? Neem dan contact met haar op via contact@natuurgeneeskundehoofddorp.nl.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Natuurgeneeskunde Hoofddorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *