Op 21 juni kreeg ik een melding op mijn telefoon met de herinnering ‘inschrijven #babyswapnl!’. Die dag ging de inschrijving open, er waren maar 100 plekken voor de #babyswapnl en ik moest en zou weer mee doen. Yes, gelukt! Ruim een week later had ik de naam van mijn swapmaatje in mijn mail staan. Natuurlijk ga je dan gelijk kijken. Benieuwd of er al een moodboard geplaatst is en of ik wat kan met de informatie die erbij geschreven is. Gelukkig kwamen er direct allemaal leuke DIY ideeën in me op. Ik zal voor jullie een paar van deze ideeën uitschrijven.

Swappen

Wat is ‘swappen’ nou precies? Ik had er tot ongeveer 1,5 jaar geleden nog nooit van gehoord, maar ik kwam de #babyswapnl bij anderen op Instagram tegen en zocht eens op wat de bedoeling ervan is. Het sprak me gelijk aan. Ik ben graag creatief bezig, maar op een gegeven moment heb je je huis vol met zelfgemaakte frutsels en weet je niet meer waar je er mee heen moet. Het is dan heel leuk om gericht voor een ander iets te mogen samenstellen! En voor mij is het ook wel eens stok achter de deur om even tijd te maken om creatief bezig te gaan. Om mee te doen aan een swap, meld je je aan en daarna krijg je een swapmaatje toegestuurd. Dit is iemand waarvoor je een leuk pakketje gaat samenstellen.

Moodboard

Je kunt op de Instagramaccount van je swapmaatje kijken om inspiratie op te doen. Het is de bedoeling dat je ook een moodboard maakt, waarmee je swapmaatje aan de slag kan. Je kunt cadeautjes kopen of zelf maken en deze mooi inpakken. Ik probeer altijd een leuke combinatie van gekocht en zelfgemaakte spulletjes te vinden, zodat het een pakketje wordt dat met aandacht en liefde is samengesteld. Het pakketje verstuur je voor een bepaalde datum en hopelijk maak je je swapmaatje daarmee erg blij! En een ander maakt ook een leuk pakketje voor jou. Het is altijd weer een verrassing wat een ander voor je heeft gemaakt of gekocht.

DIY

Deze editie van de #babyswapnl mag ik voor een lief meisje aan de slag. Even uit mijn eigen comfortzone; van blauw en stoer, naar roze en lief. Naast het kopen van mooie cadeautjes, vind ik het ook leuk om zelf aan de slag te gaan. Op het moodboard zag ik leuke inspirerende dingen staan waar ik wel iets mee kan. Je hoeft natuurlijk niet de dingen die in een moodboard staan te kopen of te maken. Je kunt er wel ideeën uit op doen. Kijk ook goed naar de kleuren, teksten of materialen die erin voorkomen en bekijk de feed van je swapmaatje goed. Je kunt ook op Pinterest en onder de #babyswapnl en #peuterswapnl op Instagram kijken om DIY ideeën op te doen. Zoals beloofd zal ik een paar van mijn DIY ideeën met jullie delen.

Naaien

Een van mijn nieuwste hobby’s is naaien, dus daar wilde ik graag wat mee doen. Ik heb een leuk commodemandje gemaakte voor mijn swapmaatje. Handig voor wat crèmepjes, thermometer, borstel of andere spulletjes. Ik koos voor het mandje een mooie oud-roze wafelstof met daarbij een stof met stoer zwart-wit motief. Voor het maken van dit mandje vond ik een patroon op internet. Het mandje is heel simpel te maken en hij was dan ook zo af. Het leuke is dat je dit mandje aan twee kanten kunt gebruiken, net wat je leuk vindt!

#babyswapnl DIY

 

Haken

Voor op Milan zijn kamertje heb ik een vloerkleedje gehaakt. Het lijkt me leuk om dit vloerkleedje ook voor mijn swapmaatje te haken, maar dan in het roze natuurlijk! Ik kocht een paar bollen wol en pakte het YouTube-filmpje erbij. Die had ik destijds opgeslagen en kon ik nu dus mooi weer gebruiken. Als je een klein beetje kan haken en de tijd hebt, dan is dit kleedje zo gemaakt. Je kunt heel makkelijk met het filmpje ‘mee-haken’. Zoek op YouTube naar ‘tutorial gehaakt vloerkleed’ en je vindt ongetwijfeld het filmpje welke ik gebruikt heb om dit kleedje te maken.

#babyswapnl DIY
Links: vloerkleedje in de maak voor mijn swapmaatje – Rechts: vloerkleedje als die af is

Punniken

Een punnikwoord vind ik altijd heel schattig voor op een kinderkamer. Zo kun je bijvoorbeeld de naam van je swapmaatje maken. Punnik een hele lange sliert en probeer af en toe of je het woord al kunt maken. Als je zo ver bent eindig je en duw je een ijzerdraadje middenin je punniksliert. Nu kun je deze zo gaan buigen dat je het woord krijgt welke je graag hebben wilt. Je moet vaak wel een aardig lang eind punniken, maar het is simpel om te doen en het resultaat is erg leuk!

Gepersonaliseerde items

Gepersonaliseerde cadeautjes zijn altijd leuk! Denk eens aan het beschilderen met textielverf van een hydrofieldoek/swallde, shirtje/rompertje of speelgoedzak. Een hele simpele DIY en ook nog eens zo klaar!

#babyswapnl DIY
In het boek DIY BABY van Marta Majewska staan leuke en makkelijke DIY-projectjes.

Inpakken

Besteed ook aandacht aan het mooi inpakken van de cadeautjes. Je hebt de cadeautjes met liefde en aandacht uitgezocht en/of gemaakt, dus die verdienen  toch ook een mooi papiertje! Kijk bijvoorbeeld eens bij de Xenos of Hema voor leuk inpakpapier en cadeauzakjes. Hang er een leuk labeltje aan met mooie lintjes of ga met stempeltjes en stickers aan de slag. Het is ook leuk om de doos waarin je je pakketje verstuurd te versieren. Zo is het voor je swapmaatje echt een feestje om uit te pakken!

#babyswapnl

Nu doe ik voor de 4e keer mee aan de #babyswapnl. Voor deze swap waren 100 plekken beschikbaar en je kunt er aan mee doen als je mama of papa to-be bent of een kindje hebt in de leeftijd t/m 2 jaar. Heb je een kindje van 2 t/m 4 jaar, dan kun je je inschrijven voor de #peuterswapnl. Heb jij je ook opgegeven voor de #babyswapnl of de #peuterswapnl? Hopelijk heb ik je een beetje kunnen inspireren. En misschien heb je zelf ook leuke DIY-ideeën. Laat het me weten, ik word ook graag geïnspireerd door anderen! Voor alle swappers; veel plezier met het maken en samenstellen van alle leuke cadeautjes voor je swapmaatje. Hopelijk wordt je zelf straks ook verrast met een mooi pakketje! En wil je een volgende keer ook mee doen aan de #babyswapnl of de #peuterswapnl? Als je @lauver.nl volgt op Instagram blijf je op de hoogte wanneer je je voor de volgende editie in kunt schrijven! 

4 Comments on DIY ideeën #babyswapnl

    • Wat leuk Marieke! Succes! En mocht je het filmpje niet kunnen vinden stuur me dan via Instagram maar een berichtje. Dan stuur ik de link naar je door.

    • Dat zou leuk zijn Saskia! Haha maar pas op, swappen is wel verslavend? en het boek is zeker een aanrader voor simpele DIY ideeën!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code