Je baby ontwikkelt ontzettend snel. De eerste schattige lachjes zijn overgegaan naar een dikke schaterlach. En lekker rustig in de box liggen zit niet meer in. Saaaaai! Annerie haar kleine man wilt vermaakt worden. Maar het huishouden moet ook gewoon gedaan worden (helaas!). En dus ging zij op zoek naar speelgoed voor de allerkleinsten. En ik kan je zeggen: met succes!

Babyspeelgoed musthaves

Mijn absolute nummer 1: de babygym

Wat mij betreft is de absolute musthave voor alle baby’s, de babygym. Van mij mag hij dan ook opgenomen worden op de checklist voor aanstaande ouders! Blijer kan je jouw baby niet maken. Waar meneer eerst nog rustig lag te kijken wat er nou toch boven zijn hoofd hing, gaat hij nu te keer alsof hij tegenover Rico Verhoeven in de boxring staat! Hij slaat van zich af en z’n benen doen enthousiast mee. Ideaal aan een babygym is dat je hem overal neerzet. Met lekker weer gaat hij mee naar buiten. En gaan we een borrel doen met vrienden? Dan gaat onze babygym mee en ligt meneer ook dan heerlijk te spelen.

De keuze is reuze in babygymland: stof, hout, felle kleuren of juist pastel, alles is te krijgen. Ook zijn er tegenwoordig hele creatieve moeders (en vaders) die zelf een babygym in elkaar zetten. Maar een van mijn favorieten is de babygym van Done by Deer.

baby must haves

Het speelkleed daarvan is heerlijk dik en zacht. En aan de twee speelbogen kan je de vijf speeltjes die erbij zitten op verschillende manieren ophangen. Hij is verkrijgbaar in grijs, oud roze of blauw. Dit te gekke kleed is verkrijgbaar bij Gras onder je voeten.

Boxmobiel

In onze box hebben we een leuke houten box mobiel hangen. Via de webshop van Deemdesign vond ik een hele leuke met grijze en okergele kralen en belletjes, want dit past zo leuk bij onze inrichting! Ja sorry, ik ben dus blijkbaar ook zo’n moeder!

baby must haves

Ook de boxmobiel moet eraan geloven. Er tegenaan slaan en druk spartelen met zijn beentjes waardoor de belletjes gaan rinkelen. Dikke schik in de box. Okergeel niet echt jou ding? En dus liever een andere kleur? Dat kan hij is in veel meer leuke kleuren verkrijgbaar.baby musthaves

Houten speelballetjes

Van vrienden kregen we als kraamcadeautje dit leuke speeltje. Gekleurde houten balletjes aan elkaar. Heel makkelijk vast te pakken en dus kunnen baby’s van een maand of 3 à 4 er al heerlijk mee spelen. Ook zijn de kleurtjes natuurlijk erg interessant. En als je als ouder even een stressmomentje hebt, werkt het ook ideaal als een soort van stressbal. Dus wat wil je nog meer?

Mijn vriendin kocht dit cadeau bij “Joeppie” een leuke speelgoedzaak in Zwolle. http://www.joeppie.nl Deze leuke zaak is gespecialiseerd in educatief (houten) speelgoed voor alle leeftijden. Het speeltje is van het merk Haba en is ook te verkrijgen via http://www.bol.com.

Afgelopen zondag was ik bij de IJhallen en vond ik nog het zelfde speeltje met wat grotere balletjes en dat ging natuurlijk mee. Samen met nog een houten speeltje en nog heel veel meer.

Houten speelballetjes van het merk Haba

Wagenhanger

Ook onderweg wil meneer graag vermaakt worden. Met de iPad en een kop koffie plof ik op de bank neer voor een nieuwe speurtocht. Na wat zoeken kwam ik op de site http://www.houseofproducts.nl terecht. Ik kende ze al doordat ik ze volg op Instagram, omdat ze zo ontzettend veel mooie producten hebben.

Ik vond een leuke wagenhanger met houten kralen en een belletje. Omdat mijn zoontje in de box zo leuk speelt met zijn mobiel wist ik dat dit een succes zou worden. En dus bestellen maar (voor 14 uur besteld is de volgende dag zelfs al in huis!).

Ik bestelde er overigens meteen eentje extra om cadeau te doen aan ons pasgeboren vriendinnetje. Een ideaal kraamcadeautje!

 

Foto credits:

Gras onder je voeten, Deem Design, House of products en Annerie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *