Puzzelen is niet alleen heel gezellig maar ook heel goed voor de motoriek. Je stimuleert hier namelijk de verstandelijke ontwikkeling mee wat later weer belangrijk is voor het leren lezen, rekenen en schrijven. Je hebt een overvloed aan puzzels in de winkels. Ik heb de leukste puzzels voor je op een rij gezet. Puzzelen is een ontwikkelingsmateriaal dat je zowel thuis als op school terugziet. het helpt je mini waar te nemen, te ordenen en te sorteren. Het zelfstandig bedenken van oplossingen voor problemen door je kind is van groot belang van de verstandelijke ontwikkeling. Dit kan het leren door zelf een puzzel proberen te maken. Ook wordt de zelfstandigheid gestimuleerd als je je mini dit zelf laat doen en ervaart dat hij fouten mag maken, ervoor uit durven komen dat hij iets niet kan of niet weet. Ook wordt het ruimtelijk inzicht vergroot. Dit is belangrijk voor in de toekomst het leren lezen, rekenen en schrijven.

Overzicht leuke puzzels

Hierbij een overzicht van de leukste puzzels die ik op internet tegen kwam.

Deze leuke berenpuzzel koop je van Petitlou. Hij wordt geadviseerd vanaf 12 maanden. puzzel beerHij kost $13,92 en je koopt hem hier.

Bij Olli en jeujeu koop je leuke puzzels verpakt in zakjes, waaronder deze topper. Het leuke is dat het een Nedelands merk is met zelf geïllustreerde karakters. Als je op zoek bent naar een origineel kado, ben je hier aan het juiste adres! Er zijn verschillende soorten puzzels waaronder deze koekenbakkers. Deze puzzel bestaat uit 24 stukjes.puzzelJe koopt hem hier voor slechts 6,95.

Deze puzzel is het van populaire merk Bloomingville. puzzelJe koopt hem hier voor 9,95.

Deze koffer is van Janod, een Frans speelgoedmerk dat bekent staat om hoge kwaliteit, natuurlijke materialen en mooie design. Super schattig toch, met deze lieve feetjes?! puzzel janodJe koopt de koffer hier voor 19,95. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Ook deze mooie 3d puzzel is van Janod. puzzelJe koopt hem hier voor 12,95.

Ook mogen de traditionele knoppuzzels niet in dit rijtje ontbreken. Wat dacht je van deze leuke ark van Noah? puzzelJe koopt hem hier voor 10,95.

Deze leuke alfabet puzzel koop je bij Cottage toys uit Engeland.puzzel Je koopt hem hier voor £34.99.

En wat vind je van deze ijsjes? Hier krijg je toch het ultieme zomer gevoel van? Als het weer het hier niet toelaat dan maar het gevoel krijgen van het leukste speelgoed toch?! puzzelJe koopt de leuke ijsjes hier voor £8.99

 

Foto credits; Love by five, Olli en jeujeu, Cottage toys, minimarkt

Gerelateerde artikelen: Educatief speelgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *