Tegenwoordig staat een hobbelpaard als een ware eyecatcher in je interieur. Je ziet ze in allerlei soorten voorbij komen. Waar vroeger kinderen op werden voort getrokken spelen ze er tegenwoordig uren mee. Ik zette de leukste voor je op een rij.Het hobbelpaard is al in de 17e eeuw ontstaan in Amerika met waarschijnlijk al eerdere ontwerpen in het oude Griekenland. Vroeger was dit speeltje alleen voor de rijken. Je zag ze van hout of metaal en soms bedekt met vacht en echte leren zadels. Via Engeland kwamen de hobbelpaarden uiteindelijk ergens in de 19e eeuw naar midden-Europa en in Duitsland werd het hobbelpaard een symbool van onvervulde kerstwensen. Vandaar dat je ze dan ook vaak in kerstgedichten terug ziet of als kerstversiering. Hobbelpaarden uit deze tijd zijn ook een geliefd verzamelobject.

Tegenwoordig heb je moderne varianten zoals een elektrisch hobbelpaard wat je bijvoorbeeld op de kermis terug ziet of een mooi hobbelpaard voor in huis. Ik zette de leukste voor je op een rij.

6x Hobbelpaard

Dit hobbelpaard is het van merk Ooh Noo uit Slovenië en is een ware eyecatcher. hobbelpaardJe moet er wel voor in de buidel tasten maar dan krijg je wel een prachtig exemplaar. Je koopt hem hier voor 270 euro. Zoals je kunt zien is het een waar design ontwerp en het zal je dan ook niet verbazen dat hij de Reddot design prijs heeft gewonnen in 2012.

Dit leuke hobbelpaard koop je bij Petit Puk.hobbelpaardDit handgemaakte hobbelpaard koop je hier voor 95 euro. Hij is verkrijgbaar in allerlei mooie pasteltinten.

Deze Bonfire van Petit Amelie is ook super schattig.hobbelpaardJe koopt hem hier in de sale voor slechts 59,90.

Je ziet naast paarden ook de meeste andere leuke dieren zoals deze Rhino van Done by deer. hobbelpaardJe koopt hem je hier voor 199,95

Dit leuke roze paardje van het Zweedse merk Kids concept is ook zo schattig, vind je niet?hobbelpaardJe koopt hem hier voor 84,95.

Ook dit te leuke hobbelschaap mag niet in dit rijtje ontbreken. Het grote voordeel is dat de vacht afneembaar is en kunt wassen. Ook heeft hij al naam gemaakt door op tv te verschijnen in Eigen huis & tuin. hobbelpaardJe koopt hem hier bij Mevrouw Schaap voor 124,95 in de sale!

Waar let je op bij de aanschaf van een hobbelpaard?

Als het kind recht op kan zitten is het sterk genoeg om lekker te kunnen hobbelen. Meestal is dit kort na de eerste verjaardag, hoewel dit kan verschillen per kind uiteraard. Spelenderwijs oefenen ze hun motoriek en bouwen kracht op.

Let bij de aanschaf op de ergonomie (zit vorm). Een kind gaat er namelijk vooral veel mee spelen als hij er goed op kan zitten. In de winkels zie je al hobbelpaarden voor kinderen vanaf 1 jaar en kinderen vanaf 1,5 jaar kunnen op het afgeronde model hobbelen, dit bied wat meer uitdaging voor de balans en beweging.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *