Schoentjes zijn onmisbaar voor je babygirl. Vaak zijn deze schoentjes gemakkelijk te combineren. Stop ze onder een lief jurkje of een stoere denim en je kindje steelt gegarandeerd de show. Van parelmoer roze tot aan beige leren schoentjes. Ze zijn echt mega schattig maar waar let je precies op bij de aanschaf en hoe beoordeel je de schoenmaat bijvoorbeeld? In deze blog deel ik graag een aantal waardevolle tips voor de aanschaf van babyschoentjes en zet ik een paar hele leuke op een rij voor je babygirl.

Tips voor leren lopen

Belangrijk is om in je achterhoofd te houden dat baby’s nog moeten uitpluizen hoe hun voetjes werken voordat ze de hele dag schoenen dragen, dus blootvoets lopen in huis is heel goed.

Waar moet je op letten bij het kopen van de eerste schoentjes?

  • Omdat net als bij volwassenen voeten kunnen opzwellen is het niet verstandig om dit aan het einde van een drukke dag te doen.
  • Babyschoentjes moeten flexibel en zacht zijn zodat baby’s zijn of haar voetejs op de juiste manier kan gebruiken. Wel moet de onderkant veel grip bieden. Heel belangrijk: vermijd dikke zolen!
  • Veters is niet altijd praktisch maar dat is persoonlijk.
  • Hoge schoenen kunnen voordeel bieden om de enkels te ondersteunen bij het leren lopen.
  • Om de juiste maat te beoordelen is het altijd raadzaam om je baby mee te nemen naar de winkel. Om de juiste maat te beoordelen moet je je pink tussen de hiel van de schoen en je baby’s voetje kunnen steken. Probeer dit ongeveer elke maand te controleren bij je baby/kind.

Tips voor schoentjes babygirl

Deze handgemaakte suède schoentjes staan boven op mijn lijstje voor babygirls. schoentjesJe koopt ze hier voor 42,95.

Ook deze parelmoer kleurige schoentjes vind ik adembenemend mooi. schoentjesJe koopt ze hier voor 42,95.

Deze schattige instappers zijn verkrijgbaar in het roze, beige en babyblauw. schoentjesJe koopt ze hier voor slechts 9,95.

De webshop van Huize Smit is in december 2016 geopend. Hier vind je prachtige hoge én lage handgemaakte schoentjes. Wat vind je bijvoorbeeld van deze? schoentjesJe koopt ze hier voor 34,50.

Ook deze schoentjes hebben weer een andere stijl maar ook zo leuk! schoentjesJe koopt ze hier voor 34,50.

 

Foto credits: Huize Smit, Kids boetiek en Moccamoccs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *