Is jullie zoontje of dochter ook het liefst in de buurt van jouw en dan vooral als je moet koken? Hier thuis is Olivia het liefst de hele dag in de buurt en wilt overal mee helpen. Super schattig natuurlijk maar niet altijd even praktisch en dit wordt bij het koken al snel onveilig. Precies om deze reden ging ik op zoek naar leuke kinderkookboeken. Ik was ervan overtuigd dat hier eenvoudige recepten in staan en die ik dan samen met haar kan voorbereiden. In mijn zoektocht kwam ik de leukste kinderkookboeken tegen. Met allerlei vrolijke illustraties en teksten. Maar ook voor de peuters kan je met diverse boeken prima uit de weg. Ik heb de 5 kinderkookboeken voor je op een rij gezet en wellicht ook een leuk idee voor jou?

5 Kinderkookboeken

Karin Luiten heeft recent een super leuk kinderkookboek uitgebracht, ‘Lekker uitpakken!’. Dit vrolijk vormgegeven kookboek waarmee kinderen helemaal zelf de lekkerste en grappigste gerechten kunnen maken. Dit boek wordt geadviseerd vanaf 8 jaar maar met een beetje hulp en creativiteit kan je ook met een jonger kind hier hartstikke leuk mee aan de slag. Het boek bevat soepen, broodjes, toetjes recepten, bakrecepten voor heerlijke koekjes en veel meer. Ook worden er handige weetjes gedeeld met gave illustraties. Bijvoorbeeld waar gebruik je een rasp voor, wat is een bosje peterselie, hoeveel is een eetlepel nou precies, hoe snij je een paprika en veel meer.

Dit leuke boek bevat nog meer leuks namelijk een groentepuzzel, een fruitpuzzel en ook nog eetmoppen. Met dit boek heb je dus gegarandeerd dolle pret! kinderkookboekenHet boek kost 16,99 en je koopt hem hier.

Andere leuke kinderkookboeken

Kinderkookboek ‘Lekker en gezond’. Dit boek van Nicola Graimes bevat meer dan 100 eenvoudige en gezonde recepten. kinderkookboekenJe koopt hem hier voor 12,50.

‘Kinderkookboek – voor kleine chef-koks.. die van smullen houden!’. Dit kookboek bestaat uit 20 recepten waarmee een kind een lekker drie-gangen-menu op tafel kan zetten met speelse recepten zoals komkommermannetjes en ijsdwergen. kinderkookboekenJe koopt hem hier voor 9,95.

Ook ‘Het grote kookboek voor kinderen’ is alles omvattend. Zo staan er voorgerechten, simpele tussengerechten, hoofdgerechten, toetjes en bakrecepten in. kinderkookboekenJe koopt hem hier voor 17,95.

Ook ‘Culibaby’ is een kookboek die niet mag ontbreken bij je verzameling kookboeken. Dit boek is samengesteld door koks van 2 en 3 sterrenrestaurant en ook allemaal zelf vader. Er is werkelijk aan alles gedacht. Zo kunnen deze gerechten door de foodprocessor, er staan bruikbare recepten in voor zwangere vrouwen en vooral makkelijke en heerlijke recepten voor het gezin. Je koopt hem hier voor 29,95.

2 Comments on 5x Kinderkookboeken

  1. De kleine uk slaapt, dus mooi even de tijd om je blog weer eens te bekijken 😉
    Leuk , leuk, leuk! Ziet er supermooi uit Juud.
    Welk boek ook nog superleuk is, is:
    Mag ik nog een hapje? van Francesca kookt, echt een aanrader! Voor een culinaire opvoeding 😀
    Veel schrijfplezier op je blog, ik lees ´m met veel plezier, liefsss Rowenna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code