Vandaag is officieel de Kinderboekenweek van start gegaan en hiermee groot feest in de boekwinkels. Hierom zocht ik 5 mooie prentenboeken voor je uit. Ik ben zelf namelijk gek op lezen en Olivia die is er minstens zo gek op. De Kinderboekenweek duurt van 5 oktober 16 oktober. Dit jaar is het geschenkboek geschreven door Dolf Verroen. Zij boek ‘Oorlog en vriendschap’ is een prachtig verhaal over vriendschap in oorlogstijd van de schrijver die met zijn 87 jaar prima bij het thema van de Kinderboekenweek – Voor altijd jong! – past. Dit geschenk ontvang je gratis tijdens de Kinderboekenweek bij besteding van tenminste 10 euro aan kinderboeken bij de boekwinkel.

Prentenboek Kinderboekenweek

Floor Rieder maakt het prentenboek van de Kinderboekenweek 2016. ‘Waar is Ludwig?’ is een prachtige leporello met fraaie buikband. Deze is te bestellen voor 7,95.

5 Mooie prentenboeken

Voor de Kinderboekenweek heb ik 5 mooie prentenboeken voor je uitgezocht. Ik zou zeggen doe hier je voordeel mee en maak van het voorlezen een feestje!

Boer Boris gaat naar oma. In dit mooie boek gaat Boer Boris met zijn broertje en zusje fruit brengen naar zijn oma in Den Haag. kinderboekenweekJe koopt het boek hier voor 12,95.

Uiteraard mag het boek van Rupsje Nooitgenoeg ook niet ontbreken in dit rijtje. Dit leuke voelboek is geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden. kinderboekenweekJe koopt hem hier voor 10,95.

De mooiste vis van de zee trok vooral mijn aandacht door de prachtige illustraties. Die moest ik gewoon lezen hierdoor samen met Olivia. Het gaat over de vis Regenboog. Hij is de mooiste vis van de zee maar door zijn trots en ijdelheid geen vrienden heeft. Hij ontdekt hoe belangrijk vriendschap is gaande weg je het boek doorleest. kinderboekenweekJe koopt het boek hier voor 14,95.

Ook dit boek is razend populaire is als je hitlijsten van prentenboeken raadpleegt. Het boek gaat over een hondje die met zijn paraplu de wereld wordt rond geblazen. kinderboekenweekJe koopt het boek hier voor 13,95.

Tot slot wil ik je Zoevende zebra aanraden. Dit leuke boek gaat over een zebra die van zoeven houdt, maar zijn vrienden Olifant en Vogel hebben er genoeg van. Ze vinden dat hij ermee moet stoppen omdat ze er duizelig van worden. Dan begint het te stormen en Vogel en Olifant worden bang. Ze missen Zebra’s vrolijke gezoef. kinderboekenweekJe koopt hem hier voor 13,95.

Ik ben heel benieuwd wat jouw favoriete prentenboek is. Laat je het mij weten in een bericht?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *