Met de feestdagen zijn we met heel de familie weer lekker bij elkaar. De gourmetstellen komen tevoorschijn of er wordt flink gekookt om met zijn allen gezellig te tafelen. Daar horen vaak ook cadeautjes onder de boom of een kerstwandeling door het bos bij. Kerst is voor familie, gezelligheid en samen zijn. Meestal dan … Deze kerst vieren wij namelijk in Schotland, en onze familie in Nederland. Niets mis mee! Volgend jaar zijn we er gewoon weer bij, maar het is toch wel leuk om namens onze kinderen iets naar hun opa en oma te sturen. Gezelligheid in de brievenbus!

>> LEES OOK: Diary met leuk nieuws!

Post voor opa en oma

Daarom deel ik graag drie ideetjes voor post om naar jullie ouders te sturen, namens jullie kroost. Ze zijn leuk afzonderlijk van elkaar te sturen, maar het is nóg leuker om er een mooi pakketje te maken. Zo zijn ze toch een beetje bij opa en oma met de feestdagen!

1 | Deze kan de boom in

DIY kerst

 

 

 

 

 

 

 

Voor dit knutselwerkje heb je niet veel nodig: een pak boetseerklei (o.a. te koop bij Hema), een roller, kerst uitsteekvormpjes, een touwtje en eventueel letterstempels.

Rol de boetseerklei tot een lap van zo’n 5-10 mm dik. Steek er met jouw favoriete vormpje een mooi figuurtje uit. Maak vervolgens een gaatje bovenin het figuurtje en druk met letterstempels een leuke boodschap voor opa en oma in de klei. Laat het vervolgens drogen.
Zodra het figuurtje droog is, doe je een leuk touwtje door het gaatje en hij is klaar om de boom in te gaan. Na een rit van misschien wel duizend kilometers naar opa en oma dan.
Tip: Koekjes kun je ook prima versturen. Vindt opa misschien nóg leuker!

2 | Foto’s, foto’s, foto’s

leuke post voor opa en oma

 

 

 

 

 

 

 

Welke opa of oma is er nou niet dol op foto’s van de kleinkinderen?! Koop of maak een leuk klein, plat doosje. Druk de 10 (of 20, 30, 88, 128) leukste foto’s van je kindjes van het afgelopen jaar af, zo groot dat ze precies in het doosje passen. Doe er nog een persoonlijk briefje bij en maak er vervolgens een leuke strik rond. En omdat het toch kerst is, mogen er best wat glitters bij in!

3 | Stuur een enorme knuffel.

leuke post voor opa en oma

 

 

 

 

 

 

Bij die gezelligheid en dat samenzijn horen ook heel veel knuffels van opa en oma, en andersom. Dan maar eentje sturen per post. Meer dan een heeeeel groot vel papier en een pen of stift heb je niet nodig. Zo’n grote lange rol papier koop je voor een paar euro bij de Ikea.

>> LEES OOK: Webshop tip: Olliewood

Rol het papier uit, laat je kind(eren) er met de armen wijd op liggen en teken de contouren. Rol het papier weer op, doe er een mooi strikje omheen en klaar! Een knuffel op ware grote. Kunnen oma en opa gelijk zien hoe groot ze al zijn geworden ;-).

Fijne feestdagen!

X Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code